www.flp.bg Включи се
БЪЛГАРИЯ
Начало
 
Код: 047
100 таблетки
ПЦП: 37,89 лв.
Forever Gin-Chia
Форевър джин-чиа
ОПИСАНИЕ
Джин-чиа комбинира силата на женшена с тази на златната чиа в уникална добавка, съчетаваща мъдростта на Изтока с енергията на Запада.

Златната чиа е една от всепризнатите суперхрани. Тя е от семейството на градинския чай и се употребява от дълбока древност. Била толкова ценена, че е използвана като разменна монета, заради изключителните си хранителни свойства. Дребните семенца са основна храна за индианците от югозападна Северна Америка и Мексико, а воините на ацтеките са преживявали със запаси от чиа по време на завоевателните си походи. Консумацията й се свързва с прилив на енергия и повишена издръжливост. Смята се също, че тя е най-добрият растителен източник на омега-3 мастни киселини. Чиата съдържа и много влакнини, които допринасят за добър метаболизъм – ускоряват изпразването на чревния тракт и стабилизират нивата на кръвната захар. Гелоподобната смес, която образуват в стомаха, дава чувство за ситост и се препоръчва за регулиране на апетита. Семената на чиата са и много богат източник на добре балансирани белтъчини, както и на калций и калий.

Женшенът е легендарен и се употребява като тоник от векове. На Изток дори го наричат „крал на тониците“. Съдържа единадесет хормоноподобни сапонини, които му придават адаптогенни свойства (приспособява въздействието си към състоянието на организма). Женшенът е силен антиоксидант и антидепресант. Съставките му са като от каталог за хранителни вещества: витамини А, В1, В2, В12, С и D, калций, желязо, натрий, калий, цинк, мед, магнезий и манган.

Съдържа растителен естроген, който при необходимост допълва ниските нива на този хормон в организма и повишава енергията и издръжливостта.

СЪСТАВКИ
Ориенталски женшен на прах (корен) (Panax ginseng)- 40 mg
Сибирски женшен на прах (корен) (Eleutherococcus senticosus) - 20 mg
Чиа (Salvia hispanica), на прах (семе) - 160 mg

ДРУГИ СЪСТАВКИ
Подсладители (сорбитол, пчелен мед), сгъстител (гума арабика), стабилизатор (микрокристална целулоза), изолиран соев протеин, антислепващи агенти (силициев диоксид, стеаринова киселина), натурален лимонов аромат, антиоксидант (аскорбил палмитат), лют червен пипер.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
По една таблетка три пъти на ден. Препоръчително е да се дъвче.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Силен антиоксидант.
  • Увеличава енергията и издръжливостта.
  • Допринася за добро кръвообращение.

Описаните тук продукти за вътрешна употреба съдържат витамини и минерали, които допринасят за поддържане на общо здраве, като спомагат за компенсиране на дефицити от хранителни вещества в организма. Те са хранителни добавки, не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, облекчаване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.
© FLPB 2005 All rights reserved.
 

  www.iasc.org www.iasc.org