Няма спор, че антиоксидантите са особено
важни за нашето здраве. Специалистите по хранене обаче
напоследък спорят кой плод е най-мощният антиоксидант,
или, с други думи, кой плод съдържа най-много ксантони
и има най-висок капацитет на поглъщане на кислородни радикали
(ORAC). „Поместийн пауър“ може да се похвали и с двете,
защото представлява патентована смес от плодови сокове
и екстракти – нар, круша, мангостан, малина, къпина, синя
боровинка и гроздово семе.
Стойността ORAC или капацитетът на поглъщане на кислородни
радикали е индикатор до каква степен един антиоксидант
успява да се противопостави на вредното въздействие на
свободните радикали. Този капацитет е много променлив.
Дори ако се изследва един и същи плод в различни моменти
след откъсването му, стойностите силно ще варират. Важно
е да отбележим, че всички съставки на „Поместийн пауър“
са в челото на класацията по ORAC стойност, а най-висок
е капацитетът на нара и мангостана.
Сокът от нар съдържа повече полифенолни антиоксиданти
от червеното вино, зеления чай, соковете от червени боровинки
и от портокал. Освен това той е отличен източник на витамини
А, С и Е, както и на минерала желязо.
Мангостанът е плод, популярен в Азия. Заради изтънчения
му вкус кралица Виктория го обявява за свой любим плод
и оттогава е известен като „Кралица на плодовете”. Мангостанът
е богат на полезни ксантони, а капацитетът му на поглъщане
на кислородни радикали е много висок. Ксантоните представляват
семейство мощни антиоксиданти, които откриваме в плодовете.
Познати са около 200 вида от тези фитокомпоненти, като
40 от тях се съдържат в мангостана.
Насладете се на невероятната сила на антиоксидантите от
нар, мангостан и други екзотични плодове във „Форевър Поместийн пауър“
Разклатете добре преди употреба. Приемайте
по 30 мл дневно преди храна. За най-добри резултати, съхранявайте
в хладилник и консумирайте до 30 дни след отваряне.