Съживете кожата си с хидратиращия серум на Форевър

По материали на Форевър Великобритания

Сухата кожа има много проявления – усещаме я опъната или груба, лющи се, няма блясък, зачервена е. Най-чести виновници са стреса, ултравиолетовите лъчи, хормоналните промени, замърсяването на околната среда, лекарствата или естественият процес на стареене.

ХИДРАТИРАЩИЯТ СЕРУМ на Форевър възстановява влагата с четири вида хиалуронова киселина, които защитават и овлажняват дълбоко в слоевете на кожата. Той предпазва от агресивното въздействие на околната среда, попива бързо и подхранва с растителни екстракти и мастни киселини.

Нека отговорим на няколко често задавани въпроси за серумите, техните съставки и как най-ефективно да ги включим в козметичния си режим.

Какво представлява серумът и кога се използва?

Серумите са козметични продукти, предназначени да доставят мощни съставки директно в дълбоките слоеве на кожата. Те са изградени от по-дребни молекули, които проникват по-навътре и подхранват с висока концентрация на активните съставки. Затова серумите са отличен инструмент за справяне с конкретни кожни нужди – при бръчки, фини линии, сухи участъци, лъщене, цвят или структура. В серумите на Форевър има големи количества алое, което работи в тандем с останалите съставки, за да балансира и да помогне на цялата формула да проникне по-дълбоко, благодарение на свойствата на съдържащия се с в него лигнин.

Ето защо нанасяйте серума веднага след почистване и тонизиране и преди крема или слънцезащитния лосион. Той не замества хидратанта ви, но може да повиши и допълни овлажняващия му ефект. Вижте примерния режим за грижа за кожата в края на този материал.

Защо Форевър има два серума? По какво се различават?

Серумите се използват за различни потребности на кожата. СТЯГАЩИЯТ СЕРУМ от колекцията Инфинит от Форевър със своята пептидна формула е насочен към предотвратяване появата на признаци на стареене. ХИДРАТИРАЩИЯТ СЕРУМ от синята козметична серия е предвиден за интензивно овлажняване с четири вида хиалуронова киселина, мастни киселини и билки с високо съдържание на антиоксиданти. И двата са подходящи за всички типове кожа в зависимост от индивидуалните ви нужди.

Какво представлява хиалуроновата киселина и защо е важна?

Сигурно повечето от вас сте я чували да се споменава в реклами на козметика, но ако не я познавате, името ѝ може и да ви стресне и дори да си кажете: „Киселина ли? Как така ще слагам киселина на кожата си?“

Но не се тревожете – въпреки името си хиалуроновата киселина (ХК) всъщност далеч не разяжда, а е най-добрият ви приятел за свежа и опъната кожа, защото действа като магнит за влага и помага на клетките ви да задържат колкото се може повече вода. Научно звучащото название може също да ви наведе на мисълта, че е изкуствено създадена, но истината е, че тя представлява захарна молекула, естествено срещаща се в организма. Нивата ѝ падат с напредване на възрастта или когато сме изложени на агресията на околната среда.

Около половината хиалуронова киселина в тялото се намира в кожата и играе ключова роля за поддържане на хидратацията ѝ, която се нарушава от действието на свободните радикали, образувани вследствие от стрес, излагане на слънце и замърсяване на въздуха. Когато се нанася външно, тя допринася за овлажняването на кожата и за намаляване загубата на съществуващата в нея влага. Хиалуроновата киселина притежава способността да задържа хиляда пъти повече вода от собственото си тегло, за да поддържа хидратацията на кожата, да предпазва от уврежданията на външните фактори, да забавя появата на бръчици и да възстановява еластичността. Доброто овлажняване укрепва кожната бариера, успокоява раздразненията и изпъва структурата.

Защо има различни видове хиалуронова киселина и какво е предназначението им?

Различните типове ХК се определят от молекулярния им размер – по-малките молекули проникват навътре в кожата, за да я хидратират в дълбочина, а по-едрите остават на повърхността и ѝ придават младежко сияние.

В ХИДРАТИРАЩИЯ СЕРУМ Форевър съчета четири вида хиалуронова киселина, наричана още натриев хиалуронат. Те възстановяват водата по повърхността на кожата и задържат влагата отвътре и същевременно подобряват еластичността. Нека си припомним как действат четирите разновидности.

  • Натриевият хиалуронат с ултра високо молекулярно тегло образува плътен защитен слой върху кожата и така намалява изпаряването на вода от вътрешността ѝ, като същевременно осигурява постоянно овлажняване и предпазване от замърсения въздух.
  • Натриевият хиалуронат задържа влагата като гъба на повърхността на кожата.
  • Бързо попиващият натриев хиалуронат напоява кожата и предлага изключителна хидратация.
  • Хидролизираният натриев хиалуронат със свръхниско молекулярно тегло се абсорбира бързо от външните слоеве на кожата, за да я хидратира и възстанови отвътре.

Кои са другите ключови съставки в ХИДРАТИРАЩИЯ СЕРУМ?

Продуктът съдържа висока концентрация на чист гел от вътрешността на листата на алое вера, който успокоява, овлажнява и балансира кожата.

Към алоето и четирите вида ултрахидратираща хиалуронова киселина добавихме и съставки от цял свят за овлажняване и защита. Кокосовите мастни киселини с лекота разнасят серума по кожата, а маслото от карите бързо се стапя при допира с нея. Снежната гъба спомага за борбата със стресовите фактори на околната среда, а тамариндът допринася за подобряване на хидратацията, за по-голямата еластичност, изглажда кожата и намалява загрубелите участъци. Маслиновото масло, белият чай и кората от мимоза обединяват сили, за да се противопоставят на свободните радикали.

За кого е и кога се ползва?

ХИДРАТИРАЩИЯТ СЕРУМ е удачен за всеки тип кожа и е особено подходящ при сухи участъци. Можете да го използвате само по тях или по цялото лице преди нанасяне на овлажняващ и околоочен крем. Няма проблем и да го комбинирате с другия подобен награждаван продукт на Форевър от серия Инфинит – СТЯГАЩИЯ СЕРУМ, който съдържа пептиди, борещи се с признаците на стареене. Хидратиращият серум е многофункционален и може да се нанася и по останалите части на тялото със сухи участъци.

Как да го включите в козметичния си режим?

Ето примерен режим за грижи за кожата с продуктите на Форевър и къде е мястото на серума в него.

Първата стъпка винаги трябва да е почистването на лицето и шията от грим, пот, омазняване и мърсотия с добър продукт за целта. Нашият ХИДРАТИРАЩ ПОЧИСТВАЩ ЛОСИОН от серия Инфинит е чудесен за суха и зряла кожа, а ОСВЕЖАВАЩИЯТ ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ „СОНЯ“ е удачен за смесена към мазна кожа.

Един или два пъти седмично можете да последвате с ИЗГЛАЖДАЩИЯ ЕХФОЛИАНТ, за да отстраните мъртвите клетки и освежената кожа да е отворена да приеме полезното действие на останалите продукти в режима ви. През останалите дни можете да преминете направо към следващата стъпка – нанасяне на БАЛАНСИРАЩ ТОНИК за доизчистване на кожата, свиване на порите и хидратиране.

Ето тук е мястото на серума. Натиснете помпичката 1-2 пъти върху пръстите си и нежно разнесете ХИДРАТИРАЩИЯ СЕРУМ по лицето и шията си с кръгови движения. Така не само ще обвиете кожата си в копринено овлажняване, но и експоненциално ще увеличите полезните ефекти от продуктите, които ще нанесете в следващите стъпки.

Ако използвате ПРОБУЖДАЩИЯ ОКОЛООЧЕН КРЕМ, нанесете го в зоната около очите и продължете с предпочитания хидратант – ВЪЗСТАНОВЯВАЩИЯ КРЕМ от Инфинит за суха/зряла кожа или УСПОКОЯВАЩИЯ ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ „СОНЯ“, ако кожата ви е смесена към мазна. В сутрешния режим е добре да използвате продукт със слънчева защита като ЗАЩИТНИЯ ДНЕВЕН ЛОСИОН, за да предпазвате лицето си от вредните UVA и UVB лъчи.

И макар че има още много други продукти, които могат да се включат за допълване на козметичния ви режим, това е добра базова отправна точка за всеки ден.

Споделете с приятели:

Нагоре