Как едно пътуване промени живота ми

Петя Манолова, Мениджър

Срещнала Форевър чрез продуктите още като дете, ПЕТЯ МАНОЛОВА преоткрива компанията години по-късно и отново се уверява в качествата на произвежданото от нея. Но истинският прелом, отвел я и до бизнес възможността, се случва благодарение на пътуване до среща на Мениджърите ОРЕЛ, към което се присъединява по свое желание, привлечена от дестинацията. Прочетете какво вдъхновява Петя да стане Мениджър. Сигурни сме, че нейната разказана от сърце история ще мотивира и вас!

Ползвала съм малка част продуктите на Форевър още като ученичка. Майка ми имаше регистрация в компанията преди откриването на офиса в България. Алоето никак не ми допадаше на вкус, пиех го само когато бях болна, но обичах шарените капсулки, които мама ни даваше профилактично, и се чувствах добре. Бях здраво момиче, дори понякога си пожелавах да се разболея, за да си остана вкъщи и да си правя любимите неща.

В годините вълшебните продукти неведнъж са ни помагали в подкрепа на нашето здраве. Моята майка винаги е била само клиент с отстъпка. Дори не е и подозирала каква невероятна възможност би могло да ѝ даде това нейно допълнително занимание.

Професионален път и майчинство

След като завърших зъботехника, започнах да работя в лаборатория. Страхотна професия, творческа. За мен беше интересна и в никакъв случай монотонна или еднообразна. Вършех работата си с удоволствие, докато се натрупа умора. Работното ми време беше много продължително и нефиксирано. Работех, докато си свърша работата, а това можеше да е до 9, 10, 11 часа вечер. Случвало ми се е да преспивам в лабораторията, за да мога да предам навреме поръчките си на следващия ден. В повечето случаи работех и по празниците, нямах време да се настроя за тях и да им се порадвам. Те сякаш минаваха покрай мен, без да участвам в тях.

Майчинството беше прекрасното нещо в живота ми, което ме извади от този ритъм. След втората си годинка малкият ми син разви трета сливица с редица усложнения от това. Състоянието му ставаше все по-сериозно. Опитахме да му помогнем с методите на традиционната медицина, но подобрението беше много краткотрайно. Беше много труден период за цялото семейство. И тогава на помощ отново ни дойде Форевър в лицето на Иглика Величкова, която стана наш семеен консултант, а по-късно и мой спонсор. Благодарение на нея научихме каква би могла да е ползата от редовния прием на алое, пробиотик и други хранителни добавки. Резултатите на детето постепенно започнаха да се подобряват. Аз и семейството ми бяхме очаровани от продуктите, в чието действие се бяхме убедили многократно.

Включих се в компанията, за да мога да пазарувам с отстъпка. Няколко години бях само клиент във Форевър. Децата поотраснаха, а здравето на малкия ми син се подобри, но все още имаше какво да се желае. Със свито сърце си мислех, че вече е време да тръгна на работа. Не исках да работя отново от сутрин до вечер. Запитах се коя би могла да е тази работа, която да мога да работя от вкъщи, без фиксирано работно време, така че да продължа да бъда близо до децата си и да се грижа за тях. В същото време осъзнавах, че имам нужда да се развивам и да изкарвам достойни доходи. Това ми изглеждаше невъзможно и нереално!

Преломният момент

Един ден Иглика ми сподели въодушевено, че ще заминава на събитие с Форевър в Тайланд и то на разноски на компанията. Да отида там ми беше мечта. Попитах я просто ей така, без да се надявам, че нещо може да се получи, дали заедно със съпруга ми ще можем да се присъединим към тяхната група. И какво мислите ми отговори тя? Каза: „Да“! Оставаше да обясня на мъжа си колко щастлива бих била да си подарим пътешествието. За мое щастие той прегърна идеята с радост.

Хората, заслужили и спечелили пътуването като подарък от компанията, бяха прекрасни. Приеха ни много топло, сякаш бяхме техни приятели. Изживяването беше незабравимо, имахме неповторими мигове в компанията на тези лъчезарни хора в магнетичния Тайланд.

Първи стъпки

Малко след като се върнахме от вълнуващото пътешествие, симпатична дама, с която се запознах там – Антония Димитрова, ме покани на обучение в офиса. Тя така умело и с лекота ни разказа за това каква изключителна възможност ни дава Форевър, че неусетно се оказа, че вече имам отговор на въпроса си какво и с кого искам да работя. Още не знаех как, но желаех да бъда част от нещо голямо, каквото е Форевър.

Лидерите, с които имах щастието да се запозная по време на пътуването, бяха хора с невероятни качества – знаех, че има от кого да се уча и това ми даваше кураж. В края на 2020-а започнах с много ентусиазъм да организирам домашни партита, които протичаха много приятно с ценна информация за моите гости, благодарение на страхотната ми спонсорска – Игличето. Обичам да посрещам гости и тази част правех с лекота. Но само толкова! След партитата не се свързвах с хората, беше ми неудобно да ги питам дали с нещо сме ги впечатлили. Така продължих да каня и събирам познати и приятели, които си правеха малки поръчки, като само една приятелка се регистрира, и то за да ме подкрепи, а не с цел бизнес.

Трудности, търпение и постоянство

Това, което ми помогна, бе че се бях въоръжила с много търпение, тъй като вече знаех, че Форевър не е система за бързо забогатяване. Малко след като се задействах, дойде карантината и на 13 март моята „парти дейност“ приключи безславно. Лидерите от екипа бяха изключително гъвкави и в момента, в който софийският офис затвори врати за живи срещи, те започнаха да ни обучават в „Зум“. Това беше моето удоволствие в трудните за всички ни дни. Чаках всяка среща на екипа и всяко обучение с голямо нетърпение.

Моята дейност се свеждаше до продължителни разговори по телефона, в които аз разказвах на всяка своя „жертва“ надълго и нашироко за Форевър. Естествено, нещата никак не ми се получаваха! Благодарение на обученията и спонсора започна да ми просветва, че не това е начинът. Голям принос да продължа имаше и моето страхотно семейство. Никой от тях не се опита да ме откаже или да изрази съмнение в мен, въпреки плачевните ми резултати. Оставаше най-трудното: и аз да си повярвам!

Около средата на май отслабиха ограничителните мерки. Животът бавно се завръщаше. Ситуацията все още не позволяваше да организирам отново партита и започнах с индивидуални срещи. Една от тях беше знакова – с моята безценна Меги. Тя идваше от друга МЛМ компания и имаше известен опит. Иглика бързо спечели доверието ѝ и заработихме сериозно. Аз се учех много от нейното бързо израстване. Възхищавах се на личностните ѝ качества и нестихващия ѝ ентусиазъм. Тя ми даваше пример за вяра, постоянство и дисциплина. Прилагайки наученото, постепенно привлякох нови сътрудници и екипът ми се разрастваше.

Благодарна съм на екипа си, на всеотдайния ни спонсор Иглика, която винаги е до нас в трудните моменти, но съм благодарна и на себе си, че не се отказах, не загубих вяра дори когато положението изглеждаше безнадеждно. Ето такива качества ни помага да изградим Форевър! И ако в началото не знаех какво да отговоря, когато ме попитат: „С какво се занимаваш?“ или „Какво работиш?“, сега без колебание отговарям: „Аз съм Мениджър в международната компания Форевър!“

Споделете с приятели:

Нагоре