Пролетни грижи

Форевър

Мек въздух, птичи песни, разлистващи се дървета, ухаещи цветя в градинките – възраждащият се живот през пролетта е прекрасен и вдъхва желание за обновление и на нас. С радост сменяме омръзналите ни топли дрехи с по-леки и настроението ни се подобрява. Но понякога пролетната умора може да го помрачи.

Промените в температурите и атмосферното налягане през преходния сезон объркват вътрешния ни часовник и това може да наруши работата на всички органи. Възможно е да почувстваме липса на тонус, а погледът в огледалото да ни даде доста поводи за разочарование – позаоблени форми, суха кожа, изтощена коса и напукани устни. Според специалистите пролетната умора по-трудно понася нежният пол, заради по-лабилната си хормонална система. Ако и вашето отражение в огледалото не ви радва, вижте няколко предложения как да влезете по-бързо във форма. Малки корекции в начина на живот, направени сега, могат да ви помогнат за цялата година.

Най-напред започнете с балансиращата програма за изчистване на тялото DX4, а след края на четирите дни, запазете полезните навици, на които ви е научила, и опитайте следните неща.

Започнете да се движите повече

Със затоплянето на времето и по-дългите дни се възражда и желанието да сте навън. Затова е лесно да сложите начало на пролетен спортен режим и той може да се състои просто в добавяне на 20-минутна разходка през обедната почивка или след работа. Но за да почувствате реална полза от движението, трябва да предизвиквате тялото си да се адаптира към нарастващите натоварвания. Само така то ще укрепва и резултатите ще са видими. След като се ангажирате с ежедневни разходки в продължение на две седмици, започнете да ги разнообразявате. Удължете ги и/или ускорете темпото, за да стимулирате тялото си да постига нови нива на сърдечносъдова и мускулна издръжливост. Продължете да увеличавате натоварването с по-дълги и по-енергични разходки и ще почувствате предимствата от редовното движение – по-здрав сън, освобождаване от излишните килограми, по-добро настроение и повече енергия.

Обърнете внимание на храненето си

През зимата мнозина стават жертва на лоши хранителни навици като преяждане, наблягане на сладкото, мазното и соленото, на удобното, вместо на пълноценното. Ако и вие сте се плъзнали към нездравословната и бърза храна, започнете да си заделяте по един час седмично за покупки и още един за приготвяне и опаковане на храна за през деня. Така ще имате готови полезни варианти за хапване в натовареното всекидневие. Заменете солетите, баничките, вафлите и бисквитите със сурови ядки, плодове, салати или енергиен десерт Фаст брейк. Носете си шейк Форевър лайт ултра или Форевър растителен протеин за пълноценно и вкусно презареждане на батериите на обяд.

Ако пък и сте съумели да запазите храненето си здравословно през студения сезон, но то ви се струва леко еднообразно, опитайте да го „оцветите” със сезонни плодове и зеленчуци. Добавете пресен спанак, лапад, рукола, репички, лук, кълнове и свежи салати. Когато човек се отегчи от храните, които консумира преобладаващо, той става по-податлив на нездравословни изкушения и прекалява с празните калории.

Почистете хладилника и кухнята си

Вземете решение пролетно да подредите и изчистите хранителните си запаси. Първата стъпка е да се отървете от храни, съдържащи хидрогенирани или транс мазнини, тъй като е доказано, че влошават здравето. Прочетете внимателно съдържанието на всички етикети, защото тези преработени мазнини присъстват и на най-неочакваните места. След това прегледайте маркировките на всички опаковки и изхвърлете продуктите и храните с почти или напълно изтекъл срок на годност. Отделете лакомствата с високо съдържание на калории, захар и мазнини на отделен рафт, далеч от здравословните продукти. Те трябва да се консумират умерено, затова е удачно да ги приберете на труднодостъпно място.

И накрая посетете близките магазинчета за био и здравословни храни и заредете килера си с полезни за здравето и фигурата продукти като леща, зеленчуци, авокадо, пълнозърнести брашна и макаронени изделия, бобови култури, пресни и сушени плодове, ядки, кафяв ориз, просо, елда, овесени ядки, семена, билки и подправки, здравословни нерафинирани масла – шарлан, зехтин, кокосово масло, пълнозърнести бисквити, натурални алтернативи на захарта като стевия, сок от агаве или брезов ксилитол. По-лесно е да се концентрирате върху здравословното, когато разполагате с вкусни пълноценни храни под ръка.

Възстановете кожата си

В края на зимата запасите от витамини са изчерпани, защото през студените месеци количеството на плодовете и зеленчуците в храната ни често е по-ниско, а онези, които все пак ядем, съдържат минимални количества полезни вещества. Ако се чудите от кои витамини имате най-голяма нужда, просто се погледнете в огледалото. Кожата ви е суха, отпусната и загрубяла? Спасението е във витамини А, С и Е. Първият регулира функцията на кожните жлези и ускорява обмяната на веществата, вторият действа противовъзпалително и антиалергично, а третият се нарича „витамин на кожата”, тъй като е мощен антиоксидант, забавя стареенето, подобрява еластичността и ускорява регенерацията на клетките. Ако пък устните са ви напукани, ъгълчетата им се цепят, а лицето ви се лющи, вероятно страдате от дефицит на витамини В2 и В6.

Най-бърз и забележим ефект ще видите, ако се погрижите да възстановите тези витамини едновременно вътрешно и външно. Комбинирайте любимата си напитка от алое вера с добавки като Форевър дейли, Абсорбент-С, Пчелен прашец, Форевър ПРО-Б, Арктическо море и Форевър колаген. А за директно нанасяне върху кожата изберете най-подходящия за вас крем от богатата гама на Форевър. Алое прополис крем е отличен избор, а комплектите за грижа за кожата „Соня“ и „Инфинит“ бързо ще възвърнат сияйния и свеж вид на лицето ви. Съчетавайте ги със синята серия от продукти за адаптиране на козметичния режим към личните ви потребности.

Пийте повече вода за тонус и еластична кожа

Водата участва във всички жизнени процеси в тялото, важна е за всички органи и се отразява благоприятно на външността. От достатъчен прием на вода се нуждае абсолютно всеки тип организъм и кожа. Специалистите препоръчват да пием по около два литра дневно. Именно затова хидратацията е един от стълбовете на програма DX4. Към водата през деня можем да добавим допълнителни течности с помощта на билковия чай с цветчета от алое, както и на прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци.

Погрижете се с любов за тялото си през пролетта и то ще ви се отблагодарява през цялата година!

Споделете с приятели:

Нагоре