Подкрепяйте кожата си

Холи Стаут, вицепрезидент на Форевър по глобални продуктови разработки

Кожата е най-големият орган в тялото и лесно се вижда, когато е увредена или не се грижим добре за нея. Вицепрезидентът на Форевър по глобални продуктови разработки Холи Стаут, която има над 19-годишен опит в създаването на козметични продукти и хранителни добавки, споделя как да се грижим за кожата си и отвътре, и отвън.

Как се отразява върху кожата ни всекидневният живот?

На кожата видимо ѝ личи дали през годините сме се грижили за нея, или сме я пренебрегвали. Видът ѝ разказва за козметичния ви режим (или липсата му), колко време прекарвате на открито, как се храните, колко течности приемате, климата, в който живеете, сезонните промени и много други неща.

Как случващото се вътре в тялото рефлектира върху кожата?

Кожата показва не само какви са собствените ѝ нужди, но и потребностите на организма ви като цяло. Само ако умеете да се вслушвате в нея обаче. Често си мислим, че органите ни се намират само вътре в тялото, но е ясно, че няма как с просто око да видим историята на черния си дроб или на сърцето си, докато кожата ни представлява външен орган. Затова тя е отличен индикатор какво може да се случва вътре в тялото ни, кожата може да ни даде знак, че имаме храносмилателни проблеми, хормонален дисбаланс или че сме дехидратирани.

Какво можем да правим, за да подобряваме състоянието на кожата си?

Най-важната стъпка за всеки, който иска да си създаде козметичен режим или да подобри съществуващия си, е последователността. Идеалната схема за начинаещи включва измиване на лицето и нанасяне на продукти с насочено действие – както сутрин, така и вечер, комбинирано с ексфолиране два-три пъти седмично. Ако трябва да избера само един съвет, той би бил да изпълнявате режима всеки ден без изключение – два пъти дневно, както вече споменах. Ако грижите за кожата са нещо ново за вас, започнете с четири простички продукта: почистващ лосион, тоник, серум и хидратант.

Има ли как да се грижим за кожата си отвътре навън?

Често не ни хрумва, че правилното хранене, добавките и пиенето на достатъчно вода са неща, които могат да са от полза за кожата ни, но те всъщност са незаменими за добрия ни външен вид. Най-важната област от тялото, върху която трябва да се фокусираме във връзка със състоянието на кожата, е храносмилателната система. Толкова много процеси между мозъка и червата управляват и вътрешните, и външните функции на различни части на тялото. Когато давате на организма си правилната храна, той предава сигнали на мозъка, който на свой ред определя поведението на кожата, вида ѝ и как вие се чувствате в нея.

Важно ли е да защитаваме кожата си от слънце през цялата година?

Ако навън е светло, слънцето оказва влияние дори през зимата или в облачен ден. Слънцето е един от най-увреждащи външни фактори за кожата, то може да причини появата на тъмни петна и да ускори процеса на стареене. Нанасянето на слънцезащитен продукт създава преграда, която блокира ултравиолетовите лъчи и абсорбира част от вредното им влияние, но се препоръчва продуктът да се нанася отново на всеки два часа, защото действието на всички слънцезащитни кремове и лосиони отслабва под въздействието на вода и сол (т.е. при потене). Ако независимо от сезона ежедневно ползвате качествен слънцезащитен продукт на лицето и изложената на външните фактори кожа (ръце, деколте, крака и др.) и го нанасяте редовно, ще се предпазвате по-добре от въздействието на слънцето.


Приемайте следните хранителни добавки, за да подкрепяте здравето и вида на кожата си отвътре навън:


СТЯГАЩ КОМПЛЕКС от серията Инфинит за хидратация на кожата отвътре

АБСОРБЕНТ-С за защита на кожата от оксидативен стрес

ФОРЕВЪР АКТИВ ПРО-Б за подкрепа на чревното здраве с шест пробиотични щама

ФОРЕВЪР МОРСКИ КОЛАГЕН за подпомагане производството на колаген в организма

ФОРЕВЪР АКТИВНА ХК за по-хидратирана и свежа кожа



Използвайте следните продукти за външна употреба, за да съдействате за добрия вид на кожата отвън:

ХИДРАТИРАЩ ПОЧИСТВАЩ ЛОСИОН от серията Инфинит за нежно измиване на лицето сутрин и вечер

БАЛАНСИРАЩ ТОНИК за изравняване на цвета и структурата на кожата

СТЯГАЩ СЕРУМ от серия Инфинит за подобряване еластичността на кожата

УСЪВЪРШЕНСТВАЩА ГЕЛ МАСКА от серия Соня за подхранване на кожата, докато спите

СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН АЛОЕ ЛОСИОН за предпазване от UVA и UVB лъчите


Споделете с приятели:

Нагоре