С грижа към децата

Форевър България

Все още не знаем какво ни очаква през предстоящата учебна година, но поне началото ѝ ще бъде присъствено. Затова сигурно вече мислите за купуване на тетрадки, учебници, химикалки, моливи, раници и какво ли още не. Но обикновено краят на лятната ваканция освен нови знания, носи на децата и атаки от бактерии, кашлици и настинки, а в днешно време това важи повече от всякога. Затова нека не забравяме да се погрижим и за имунната система на учениците в началото на новия срок. А най-хубаво е да ѝ дадем тласък с най-доброто, което природата ни предлага.

Подготвени и защитени

Трудно е да убедим повечето деца, че порцията здравословни зеленчуци е по-добра за тях от чипса, а пресните плодове – от сладоледа. Пък и нека си признаем, че през ваканцията правилата се поразхлабват. Децата растат бързо и ядат малки порции и затова може да е трудно да си набавят всички хранителни вещества, необходими за здравето им. Можем да компенсираме това с чаша от предпочитаната алое напитка на Форевър – гел от алое вера (код: 715), алое бери нектар (код: 734) или алое и праскови (код: 777) всяка сутрин. Така ще им помогнем да са по-жизнени и ще сме спокойни, че ще си набавят полезни хранителни вещества от алоето, независимо дали храната им през деня е изцяло пълноценна.

Отличен спътник на алое напитките са дъвчащите мултивитамини за деца Форевър кидс (код: 354). Те осигуряват богата гама от витамини и минерали, съчетани с натурални фитокомпоненти. Това са полезни и питателни вещества от растителен произход, които откриваме в плодовете и зеленчуците. Благодарение на съвременните технологии за обработка, суровите плодове и зеленчуци днес могат да се изсушават без загуба на ценните фитонутриенти, витамини, минерали и ензими. Растителните съставки са извлечени от питателни храни като моркови, цвекло, броколи, спанак, сини боровинки, ябълки, червени боровинки, домати, ягоди, тиква и по-екзотичните и много нашумели напоследък като суперхрани нар, мангостан, асаи и годжи бери. Форевър кидс са забавни и вкусни и децата много ги обичат.

Друг продукт, който децата харесват, е ароматният и сладък Поместийн пауър (код: 262), а плодовото му съдържание е цяла съкровищница от полезни антиоксиданти за жизненост и здраве. Поместийн пауър представлява патентована смес от плодови сокове и екстракти – нар, круша, мангостан, малина, къпина, синя боровинка и гроздово семе. Сокът от нар съдържа повече полифенолни антиоксиданти от червеното вино, зеления чай, соковете от червени боровинки и от портокал. Освен това той е отличен източник на витамини А, С и Е, както и на минерала желязо. Мангостанът е плод, популярен в Азия, известен с високото си съдържание на мощни антиоксиданти. Вкусната и полезна напитка можете да използвате като заливка на сладоледи и палачинки или пък като плодово допълнение към сладкиши.

Отлична добавка за децата, които се мръщят при вида на зеленчуци в чинията си, е Зелени поля (код: 068). Таблетките са удобен източник на много от хранителните елементи в зелените зеленчуци, които толкова често липсват в съвременния начин на хранене. Добавката съчетава млади стръкове зелен ечемик, люцерна, стъбла от пшеница и лют червен пипер. Зелени поля съдържа също така и бета-каротин, ензими, аминокиселини, витамини и хлорофил. С един поглед върху съставките забелязваме изобилие от хранителни елементи, специално подбрани, за да се преборят с недостига, породен от бързото хранене.

За никого не е тайна, че витамин С помага в борбата с вирусни и бактериални инфекции, като намалява сериозността и продължителността им. Таблетките за смучене Форевър Абсорбент-С (код: 048) предлагат добре усвоим от организма витамин С в матрица от овесени трици. Човешкото тяло не произвежда ценния витамин, а той е водноразтворим, което го прави по- труден за усвояване и натрупване в организма. Ето защо голяма част от приемания от нас витамин С чрез храната просто преминава през храносмилателната ни система, без да бъде усвоен. Асобрент-С притежава уникална система за ефикасно усвояване на максимално количество от тялото – всяка таблетка съдържа 60 мг витамин С в матрица от 500 мг овесени трици. Високо разтворимите влакна на овесените трици се усвояват постепенно от организма, а с тях се абсорбира и така важният витамин С. Обогатен с цитрусови биофлавоноиди, Асобрент-С предоставя на вас и вашите деца 100% от препоръчителната дневна доза витамин С.

Когато настинката все пак надделее

Ако въпреки всичко някой вирус или настинка са пред прага на дома ви, можете да парирате атаката им с помощта на безценният помощник при сезонни неразположения – Пчелният прополис на Форевър (код: 027). Той съдържа натурални хранителни вещества, които укрепват човешкото тяло и имат потенциала да подпомагат естествените му защитни сили. Пчелният прополис е натурален източник на флавоноиди – същите полезни хранителни вещества, които откриваме в плодовете и зеленчуците, както и на витамини, етерични масла, минерали, микроелементи и др. Таблетките се смучат и могат да спомогнат за успокояване на възпалено гърло и цялостно възстановяване на организма.

За по-големите деца в тинейджърска възраст, които имат свое мнение по всички въпроси и трудно могат да бъдат убедени да се сещат всяка сутрин да пият някоя от алое напитките, чудесно решение са мини опаковките от 330 мл – гел от алое вера (код: 71612), алое бери нектар (код: 73512) или алое и праскови (код: 77812). Пъхайте им по една в раницата преди да излязат, за да разполагат с няколко глътки енергия през деня.

Още един продукт от кошера – Пчелният прашец (код: 026), също може да помогне на подрастващите да си набавят допълнителна енергия и издръжливост. Той предлага витамини C, D, E, K, бетакаротин (витамин A), B комплекс, минерали, ензими, коензими, растителни мастни киселини, въглехидрати, протеини и 22 аминокиселини (включително 8-те незаменими). Пчелният прашец съдържа повече хранителни вещества на калория, отколкото която и да било друга хранителна добавка, затова не е чудно, че се възприема като една от най-богатите храни изобщо. Не забравяйте да тествате малко количество (1/4 таблетка), за да се убедите, че децата ви не са алергични. След това постепенно увеличете дневния прием до три пъти по една таблетка.

Да се погрижим и за кожата

Когато имате малки деца, алое козметиката е незаменима у дома, както за първа помощ, така и за дългосрочни грижи за нежната им кожа.

Алое вера гелът (код: 061) може да се използва при леки изгаряния, натъртвания, драскотини, ожулвания, ухапвания и ужилвания – всички те са често срещани при децата. Чудесен е и при обриви, защото охлажда кожата и успокоява раздразненото място.

Алое фърст (код: 040) е особено подходящ, когато децата се порежат или одраскат и не искат да бъдат докосвани. Идеален е и за почистване на кожата преди нанасяне на алое вера гела.

За съжаление кожните раздразнения са все по-често срещани при малки и големи. Алое прополис кремът (код: 051) и овлажняващият алое лосион (код: 063) могат да облекчат подобни състояния.

Гелът за зъби ФОРЕВЪР БРАЙТ (код: 028) е подходящ както за деца, така и за възрастни. Той съдържа прополис – естествена съставка, грижеща се за венците и устата. Пастата на Форевър не съдържа флуор и има приятен ментов вкус, без да люти.


Описаните в тази статия продукти за вътрешна употреба са хранителни добавки. Те не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, успокояване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.

Споделете с приятели:

Нагоре