Храна от кошера

Форевър

Пчелите далеч не са само досадно жужащи и понякога жилещи гости. През последните десетилетия все по-добре осъзнаваме и тачим значимостта им и положителното им влияние върху околната среда и прехраната на човека.

Освен че са съществена брънка от екосистемата ни, медоносните пчели произвеждат и ценни хранителни вещества с благотворно въздействие върху здравето и жизнеността ни. Разбира се, че най-известният пчелен продукт е медът, но работливите насекоми ни даряват също и с прополис, прашец и пчелно млечице.

Течно злато

Пчелният мед е не само фантастичен натурален подсладител, но и превъзходна природна храна с много полезни качества. Вкусната кехлибарена сладост представлява цяла съкровищница от нутриенти в естествен вид – захари, влага, минерали, витамини, ензими, протеини и аминокиселини. Всички те го превръщат в отличен източник на енергия и здравословно средство за възстановяване на жизнеността и облекчаване на умората. Усвоява се лесно, защото въглехидратите в него са предварително преработени.

ПЧЕЛНИЯТ МЕД на Форевър е събиран в чисти високопланински области на Испания и съдържа изцяло натурални съставки. Има страхотен вкус, питателен е, зареден е с най-доброто от природата и осигурява около 100 калории за 30 г тегло.

Силна защита

Прополисът е известен като най-добрата отбрана на кошера. Пчелите го произвеждат от богати на полифеноли дървесни смоли. Растенията използват тези смоли за естествено предпазване и лекуване на наранявания на тъканите си. Пчелите събират смолите и ги преработват, преди да ги използват за укрепване и дезинфекция на кошерите си. Не е чудно, че от стотици години хората използват прополиса за подпомагане на естествените си защитни сили и имунната си система.

ПЧЕЛНИЯТ ПРОПОЛИС на Форевър е с натурален състав и без добавени изкуствени оцветители или аромати. Той предлага цялата сила на пчелния прополис в дъвчащи таблетки, които се преработват и усвояват лесно от организма.

Превъзходна суперхрана

Пчелният полен е една от най-пълноценните и питателни природни храни. Пчелите събират прашец от растенията и го пренасят в кошерите си. Той служи за храна на младите насекоми, а е и основен източник на протеини за медоносните пчели. С дейността си по събиране и пренасяне на цветен прашец неуморните насекоми опрашват над 40 000 растителни вида по целия свят.

Но събирането на полен не е никак лесно. Пчелата трябва да работи по осем часа на ден в продължение на цял месец, за да събере една чаена лъжичка прашец. Всяка гранула пчелен полен съдържа над два милиона зрънца цветен прашец, а в една чаена лъжичка има повече от два и половина милиарда! Тази концентрирана и напълно натурална храна от кошера дава енергия и може да увеличи издръжливостта ви.

ПЧЕЛНИЯТ ПРАШЕЦ на Форевър предлага витамини C, D, E, K, A, B комплекс, минерали, ензими, коензими, растителни мастни киселини, въглехидрати, протеини и 22 аминокиселини. Дава енергия и издръжливост.

Царско угощение

Пчелите кърмачки отделят от хипофарингеалните жлези на главата си млекоподобна субстанция, с която захранват избрана ларва от раждането ѝ, за да се превърне в пчела майка, наричана още царица. Единственият фактор, който определя дали дадена ларва ще стане майка, или работничка, е колко често се захранва с пчелно млечице.

Цариците на кошера се хранят единствено с пчелно млечице, докато ценната храна се дава на работничките само няколко дни и после преминават на мед и прашец. Средно пчелата работничка живее едва няколко месеца, а майката между 3 и 5 години, през които снася по 2 000 яйца всеки ден – до един милион за целия си живот! Смята се, че пчелното млечице подкрепя имунитета, повишава енергията и допринася за здрава кожа и коса.

Специално съчетано с ензими, ПЧЕЛНОТО МЛЕЧИЦЕ на Форевър съдържа протеини, минерали, витамини А, С, D, Е и В комплекс, всички 8 незаменими аминокиселини, плюс още 10 второстепенни. То е помощник срещу стреса и дава тласък за енергията и метаболизма.

Събирани в екологично чисти региони в патентовани колектори, пчелните продукти на Форевър са сред най-висококачествените на пазара и са сертифицирани като Кашер и Халал.

Споделете с приятели:

Нагоре