Гъвкавост в мисленето и действията

Стефан и Таня Стаеви

Гъвкавото мислене е способността бързо да се превключва на нова скорост и да се намират нови пътища за справяне с предизвикателствата.

Намираме се в края на една „особена“ година, за която дълго се чудихме като каква да я определим. От една страна бизнес резултатите ви са повече от отлични и още в средата на октомври бяхме задминали нивото на продажби от цялата предходна година. От друга страна всички до един бяхме изправени пред предизвикателства, които никога преди това нямаше да приемем за възможни.

В тези моменти едно особено качество, за което вече сме сигурни, че голяма част от вас притежавате, ни се „притече на помощ“. То ни съдейства много бързо да променим подхода си към нещата, които години наред правехме почти по един и същи начин, и да започнем да ги вършим съвсем различно. За някои новият способ е необичен и много предизвикателен. А качеството, което имаме предвид, се нарича ГЪВКАВОСТ. Вие доказахте, че сте го развили особено добре в условията на бизнеса, който развивате като независими предприемачи. Гъвкавото мислене е способността бързо да се превключва на нова скорост и да се намират нови пътища за справяне с предизвикателствата. На такова мислене са способни само хора, които сами са отговорни за съдбата си и много добре са се научили, че с всяка промяна на обкръжаващата среда е необходимо и ние бързо да се променим. В противен случай оставаме в миналото.

Замяната на срещите и събитията на живо, които бяха нещо като запазена марка на нашия бизнес модел, с провеждани дистанционно, онлайн, без пряк контакт, който в много случаи е най-добрият начин за предаване на емоции и ентусиазъм, беше наистина голямо предизвикателство. Знаете ли, в началото имахме доста голямо притеснение, че за този процес ще е необходимо много време и надали някога ще може напълно да замени традиционните ни бизнес практики. Но вие се справихте страхотно! Това, което направихте само за няколко месеца след началото на пандемията, е невероятно. Начинът, по който приехте предизвикателството, променихте ежедневните си навици и усвоихте умението да работите в нова среда, при това много успешно, може да бъде определено само по един начин и той се нарича ГЪВКАВОСТ.

И вече нямаме никакво съмнение като каква да определим 2020-а. Тя бе годината на неочакваните предизвикателства, с които вие – собствениците на Форевър бизнес, се справихте изключително бързо, прилагайки гъвкавост не само в мисленето, но и в действията си. Горди сме с всички вас! Бъдете и вие горди с постигнатото и не спирайте да се развивате независимо от обкръжаващите ни проблеми!

Имате пълното право да бъдете удовлетворени и щастливи в края на тази година. Посрещнете коледните и новогодишните празници с най-добро настроение. Вие го заслужавате!

Нека вие и всички около вас да са здрави и не забравяйте да се пазите и да се усмихвате!

Винаги Ваши,

Стефан и Таня Стаеви

Управляващи директори на Форевър България и С. Македония

Споделете с приятели:

Нагоре