Или ще намеря път, или ще проправя нов

Станислава Василева, Мениджър

Един от новите Мениджъри във Форевър България се казва СТАНИСЛАВА ВАСИЛЕВА, едва на 25 години е, родом от Харманли и за двете си години в бизнеса си спечелва прозвището „Дисциплината”. Зададохме ѝ няколко въпроса за нейното Форевър пътешествие. Вижте какво сподели с нас.

Защо избрахте МЛМ?

В живота си научих три поговорки и три цитата, които изиграха основна роля в изграждането ми като човек. Най-вероятно повечето от вас като малки са чували често думите „който учи, той ще сполучи” и ще си намери добра работа. Така завършвах всяко едно от образованията си с отличен, но с работата все не ми се получаваше. Докато учих в музикалното училище в Котел, мечтаех да стана известна певица и да обикалям по света, но тогава ми казаха „музикант къща не храни”, трябва ти нещо сериозно. Записах „Етнология“ в университета и като почти всички студенти, се озовах в Щатите на бригада като камериерка, продавачка, работеща в пекарна… Тогава научих третата поговорка: „Готовите пари бързо се харчат.”

В Щатите разбрах какво не искам да бъда и какво искам да имам. Всеки богат човек притежаваше собствен бизнес и оттогава подсъзнателно започнах да търся своята възможност. Когато попаднах на Форевър, разбрах, че това е моят шанс, защото отново започнах да мечтая. В този момент нямах никакво време за себе си, защото работех по 12 часа, но и никога не съм обичала някой да ми нарежда, пък и да нося работни униформи… За мен МЛМ индустрията винаги е била най-логичното нещо, ако човек иска свобода и прилични финанси. Това е платформа, в която няма ограничение за успеха, няма работни облекла и работно време, няма шеф, а има лидери, които ти показват пътя.

Как Форевър се превърна във вашата компания?

Бях на 23, когато се запознах с компанията чрез пост във Фейсбук, в който пишеше: „Търся лидери – има две свободни места в екипа.” Припознах се, защото родителите и учителите ми винаги са казвали, че притежавам лидерски качества. Казах си „Аз съм този човек!” Освен това, когато се включих, програмата Клийн 9 ми помогна да се възстановя физически след здравословен проблем. Разбрах, че със сигурност работи и е важно повече хора да разберат за продуктите. Но несъмнено много ключови се оказаха средата и хората тук. Толкова различни и цветни по професии, характер и винаги позитивни. Научиха ме да виждам нещата като възможност, а не като проблем.

Какво ви мотивира в работата ви с Форевър?

В началото мотивацията ми беше като на повечето хора – да имам време за себе си, за приятелите и близките си. Често си задавах въпроса: „Ако не правя това, което обичам, то тогава какво правя?” За всичко обаче винаги беше нужно да имам време. С всяко постигнато ниво в маркетинговия план мотивацията и моето „ЗАЩО“ се променяха и днес, когато съм Мениджър, най-важното за мен са екипът ми и моите близки.

Какво постигнахте в личен и професионален план с компанията?

Дейността ми във Форевър, макар и различна от образованието ми, успя да обедини всички неща, които съм искала досега. Мечтата ми да пея и да обикалям света днес е реалност, защото имам време да участвам в световноизвестен хор. От друга страна, пътувайки по света, имам шанс да се запознавам с много хора и да им споделям за възможността и така да развивам бизнеса си и в други страни. Същевременно етнологията е наука за културата и традициите на човека, а все пак компанията ни работи в над 160 страни… какво по-хубаво от това?!

В личен план Форевър ме срещна с човека, който днес е част от сърцето ми. Израснах като личност, чета повече, общувам с успешни хора и се стремя да следвам световните лидери.

Коя е следващата ви цел за покоряване с Форевър?

Наскоро чух първия цитат от трите, които споменах в началото. Той е от автора Харун Яхя и гласи: „Винаги се чудя защо птиците избират да останат на едно и също място, когато могат да летят навсякъде по земята, тогава си задавам същия въпрос”. Съвсем логично е след Мениджър следващата цел да бъде ОРЕЛ. Следващата година полетът е до Америка и ще бъде приключение да се завърна там, където някога се заформи идеята ми да имам собствен бизнес.

Какви са според вас качествата, които трябва да притежава и развива един успешен СФБ?

За двете години в компанията ми излезе име „Дисциплината” и може би това е едно от качествата, което е важно всеки от нас да притежава. Вяра, знание и любов също са важни, но ако ги ползваме поотделно, не вършат работа. Дисциплината е действие, а действието заедно с другите три е мощна сила, движеща ни напред.

Какви са предизвикателствата, които срещате в ежедневната си работа? Как се справяте с тях?

Предизвикателствата са една очарователна черта от работата ни. Било то да преборим лош навик, като излезем от зоната си на комфорт, или да се впуснем в разговор с нов човек. Със сигурност комуникацията с хората, изграждането на доверие, откриването на целите им, разрешаването на проблемите им ще бъде непрестанно предизвикателство, защото всеки един от нас е уникален. За щастие тук нашите лични преживявания и историите на други успели хора са най-добрият учител и помощник.

От самото начало силно съм вярвала, че щом човек е постигнал дадено нещо, значи и аз мога. Няма нещо човешко, което да не можем да направим. Както казва Ханибал Барка: „Или ще намеря път, или ще проправя нов.” Все пак: „Нищо не е приключило, докато не победя!“

Споделете с приятели:

Нагоре