Силата да си още нещо

Грег Моън

Прекрачвайки прага на новата година след изминалата, която беше трудна в много отношения, се замислихме сериозно за това кои сме и за качествата, които не само ни превръщат в по-силни мрежовици, но в по-силни хора. Непрекъснато се връщам към идеята, че изграждането на по-добър живот не се състои само в нещата, които искаш да правиш, а в това винаги да се стремиш да си възможно най-добър. Простичко казано – да правиш повече означава да си още нещо.

Тази година се фокусирам върху това да прегледам всичко, което искам да постигна, и да обмисля какъв трябва да бъда, за да успея. Вместо да разсъждавам само за задачите за вършене, обръщам вниманието си към хората, на които се възхищавам, и търся характеристиките, чието олицетворение са, онова, което им помага да постигат големи неща. Призовавам ви да направите същото. Така добавяте нещо много важно към списъка си със задачи – сърце и решимост.

Дали се стремите да постигнете нова програма за стимулиране, по-високо ниво в маркетинговия план, да влезете в по-добра форма, да имате повече свободно време за семейството си или всяка друга цел, която сте си поставили, следните четири идеи ще ви помогнат да не се отклонявате от пътя си и да продължавате напред.

БЪДИ ОТДАДЕН

Независимо какво си представяте за себе си тази година, помнете, че трябва да останете отдадени и ангажирани. Понякога спънките са извън нашия контрол, но сами решаваме дали ще позволим на пречките по пътя да ни спрат, или ще останем отдадени на намеренията си и ще продължим смело напред.

БЪДИ НЕСЛОМИМ

Чували ли сте да казват за някого, че има желязна воля? Това означава, че решимостта и духът му са по-силни от стихиите, заплашващи да го отклонят от набелязания курс. Именно несломимата воля те предпазва от всичко, което отвлича вниманието ти. Понякога може да не се чувствате чак толкова мотивирани, че да отделите няколко часа за проследяване на кандидати и за общуване с екипа. Никой не може да бъде на разположение във всяка секунда от деня. Но онези, които имат несломима воля, могат да продължат да работят за целите си дори и в дните, когато се изкушават да отложат някои задачки.

БЪДИ ИНОВАТИВЕН

Живеем в процес на постоянна еволюция. Технологиите постоянно се променят, а с тях и инструментите, които използваме, за да общуваме един с друг. Ако винаги имате желание да се адаптирате, да се учите и да възприемате новото, ще откриете, че целите ви ще са много по-леснопостижими.

БЪДИ ЦЕЛЕНАСОЧЕН

Рутината е нещо добре познато, но не бива да се разполагаме твърде удобно в статуквото. Ежедневно ли предприемате действия, които да ви приближават към най-важните за вас цели? Недейте да се отпускате в живота си и да го оставяте просто да се случва покрай вас. Живейте целенасочено. Бъдете проактивни. Поемете контрола и се стремете вие да създавате обстоятелствата всеки ден, за да градите живота, който искате, съзнателно и целеустремено.

Поели към поредната вълнуваща година, надявам се да помните тези четири идеи и да мислите как можете да ги прилагате в собствения си живот. Докато се приготвяте да се възползвате максимално от всеки миг и да осъществите всичките си невероятни цели, погледнете отвъд нещата, които трябва да свършите, за да го постигнете, и помислете какви хора трябва да бъдете.

Продължавайте да се усмихвате,

Грег Моън

Президент на Форевър Ливинг Продъктс

Споделете с приятели:

Нагоре