Вътрешният баланс на първо място

Форевър

Защо здравето на червата ни е толкова важно?

Всички знаем, че храносмилателната система се грижи за разграждането на храната в други вещества, които след това или се усвояват от кръвообращението, или се разпределят из тялото. Мнозина от нас приемат червата просто за автоматизирана система за преработка на храна и често не се замисляме колко важен е този процес за нашия организъм. Но без него не бихме могли да се възползваме от ценното в храната, която приемаме всеки ден. Затова е толкова важно да подкрепяме растежа на полезните бактерии и да подпомагаме храносмилателната си система. Само тогава ще се чувстваме в оптимална форма. Начините за поддържане на добро чревно здраве са много.

Движете се ПОДХОДЯЩО

Цялостното здраве се отразява върху всяка част от тялото и затова е много важно да се стремим да се движим всеки ден. Високо интензивните тренировки са чудесни, но когато става дума за чревното ни здраве, специалистите препоръчват те да се редуват с по-лека физическа активност. Направете си дълга разходка или вдигайте гирички у дома, за да активирате кръвообращението си и да повлияете положително върху стомашно-чревното си здраве.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ...

Вашите черва играят важна роля за подкрепа на имунитета? Според проучванията 60-70% от имунните клетки на човешкото тяло обитават храносмилателната система, което превръща червата ви в нещо като централа, захранваща естествените защитни сили на организма ви. Ето защо е толкова важно да стимулирате растежа на полезни бактерии и да подкрепяте храносмилането си, за да се чувствате чудесно.

Пийте ВОДА

Хидратацията на тялото през целия ден е също ключова за поддържане на здрава храносмилателна система. Знаете ли, че човешкото тяло е изградено от около 60% вода? Доказано е, че пиенето на достатъчно вода има положително въздействие върху лигавицата на червата и за поддържане на полезните бактерии. Препоръчителни са по около шест до осем чаши вода дневно. Освен всичко останало течностите насърчават преминаването на отпадните материали през храносмилателната система и ефективното им изхвърляне от тялото.

Хранете се ПРАВИЛНО

Богатата на фибри диета също е добър начин за подкрепа на чревната дейност. Добавянето на храни с повече влакнини може да подобри храносмилането ви – пълнозърнест хляб, кафяв ориз, плодове и зеленчуци, бобови култури и овес. Трябва да отбележим, че някои зърнени и бобови храни могат да предизвикат подуване и да дразнят червата на някои хора. В такива случаи е по-добре да си набавяте фибри само от плодове и зеленчуци. Например зеленолистните освен влакнини осигуряват и важни витамини, помагащи на храносмилателната система да поддържа добър баланс в микробиома, състоящ се от билиони микроорганизми. Бананите са плодове с ниско съдържание на фруктоза, зареждат ви с фибри, а също и с инулин, който стимулира растежа на полезните бактерии в чревната флора. Друг отличен източник на незаменими нутриенти, влакнини и здравословни мазнини е авокадото, което подкрепя имунитета ви чрез грижа за храносмилателната система.

Подкрепяйте МЪДРО

Включването на полезни бактерии във всекидневния режим е друг добър начин за подпомагане на храносмилането. Форевър актив ПРО-Б осигурява 8 милиарда CFU (единици микроорганизми, формиращи колонии) в една капсула и е идеална висококачествена хранителна добавка с полезни пробиотици за допълване на вашата чревна флора. Шест щама полезни бактерии са подбрани и разработени от Университетската болница в Копенхаген – лидер в областта на гастроентерологията, заради способността си да стигнат до дебелото черво невредими. Всеки щам се подлага на щателни изследвания и е селектиран, защото успешно избягва стомашната киселина, за да стигне там, където е необходим.

Можете да надградите още повече върху положителното въздействие на пробиотиците, като ги съчетавате с всекидневно пиене на алое вера. Гелът от АЛОЕ ВЕРА на Форевър подкрепя храносмилането и оптимизира усвояването на нутриенти, за да помогне на червата ви да получават точните хранителни вещества. Алоето действа също и като пребиотик, което означава, че осигурява храна на пробиотичните бактерии, за да са здрави и да процъфтяват.

Практикувайте СЪЗНАТЕЛНОСТ

Стресът се проявява в червата по различни и неприятни начини. Търсете начини да се освобождавате от него редовно с медитация или лека йога. Според проучванията прекарването на време навън сред природата също може да окаже дълбоко въздействие върху вашето физическо и емоционално състояние.

Има доказателства, че размерите и сложната структура на червата играят жизненоважна роля не само за усвояването на нутриенти, но са свързани и със защитните сили на тялото ни, с психичното ни здраве и общото ни състояние. Именно затова е толкова важно да се грижим за храносмилателната си система.

Споделете с приятели:

Нагоре