Слънчево изгаряне? Алое вера подхранва кожата!

Форевър България по материали от Форевър Германия

Всички знаем, че когато слънцето прежуря, не бива да пропускаме да се пазим от вредните ултравиолетови лъчи с прогресивната комбинация от слънцезащитни съставки на АЛОЕ СЪНСКРИЙН от Форевър. Гъстият и ефикасен крем е водоустойчив, предлага защитен фактор 30 и предпазва цялото семейство от UVA и UVB лъчите, като същевременно овлажнява, успокоява и подхранва кожата.

Но колкото и да се стараем да сме винаги подготвени и да имаме АЛОЕ СЪНСКРИЙН под ръка, някой от летните дни може да ни изненада и да се окажем незащитени под палещите лъчи. Ако нещо такова се случи и на вас и усетите, че кожата ви се зачервява и опъва, най-важното е веднага да ѝ осигурите изобилна хидратация! АЛОЕ ВЕРА ГЕЛЪТ на Форевър съдържа 85% чисто алое от вътрешността на листата, което успокоява раздразнената кожа и облекчава слънчевите изгаряния. Оценката на независимия немски институт Дерматест за АЛОЕ ВЕРА ГЕЛА е МНОГО ДОБЪР, което е поредно доказателства защо продуктът е идеален за грижа за кожата след излагане на слънце!

Слънчевите изгаряния и как алоето помага?

Когато изгорим на слънце, естествената защита на кожата се претоварва. Дозата ултравиолетови лъчи е толкова висока, че пигментите в епидермиса не смогват да го предпазят, образувайки тен. Тогава UV лъчите проникват безпрепятствено в кожата и в най-лошия случай увреждат клетъчната ѝ структура. Резултатът е зачервяване и сърбеж, които обикновено се появяват след няколко часа. Но кожата най-вече е силно прегрята и я чувствате гореща и опъната.

Човекът използва алое вера за облекчение на леки изгаряния и кожни раздразнения от векове. АЛОЕ ВЕРА ГЕЛЪТ на Форевър подхранва стресираната от слънцето кожа и осигурява интензивно овлажняване за възстановяване на баланса ѝ. Често след дълги слънчеви бани имаме спешна нужда именно от това!

Охладете кожата си

След горещ ден на слънце АЛОЕ ВЕРА ГЕЛЪТ предлага прекрасно охлаждане. Просто го нанесете по лицето, шията, раменете, деколтето или тялото и се отпуснете Със своите 85% чист гел от алое вера продуктът овлажнява и успокоява стресираната кожа. Затова е изключително подходящ за след слънце и при изгаряния.

А нашият съвет за горещите летни дни е винаги да държите опаковка от АЛОЕ ВЕРА ГЕЛА в хладилника за допълнително освежаване и охлаждане!

Хидратирайте чувствителната кожа на лицето

Външният рогов слой на епидермиса съхранява влагата и образува резервоар, който да може да компенсира, когато кожата е стресирана. Веднъж на седмица или две се грижете интензивно за лицето си, където роговият слой е значително по-тънък, отколкото другаде. Правете си маска с АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ – тя успокоява, охлажда и освежава лицето. Нанесете гела обилно върху нежно почистена кожа и се отпуснете за 15-20 минути – най-добре изберете някоя спокойна вечер за процедурата. Можете и да си легнете с тази силно овлажняваща маска и да я оставите да действа през цялата нощ. На следващата сутрин ще се чувствате като преродени!

Облекчете ухапвания от комари и дори тежки крака

В топлото време комарите и какви ли не други насекоми са навсякъде. Ако нещо ви ухапе, бързо нанесете АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ върху мястото. Ще видите, че сърбежът и дразненето скоро ще отминат и ще можете отново да дишате спокойно.

Горещите дни имат и още един страничен ефект – краката ни често отичат и се подуват, което никак не е приятно, когато носим сандали с тънки каишки. Нашият съвет е да нанасяте изстуден в хладилника АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ по стъпалата, прасците и бедрата си. Ефектът е бърз и веднага ще почувствате облекчение.

Изберете 85% чисто алое вера

Следващия път, когато търсите продукти с алое в дрогерията, помнете, че повечето от тях съдържат пренебрежимо малко количество от полезното растение, често по-малко от един процент. А пък АЛОЕ ВЕРА ГЕЛЪТ на Форевър може да се похвали с 85% чист гел от вътрешността на листата. Можете да сте сигурни, защото продуктът носи печата на Международния научен съвет за алое, гарантиращ качеството и чистотата му.

Споделете с приятели:

Нагоре