Ароматерапия за всички

Форевър

Забелязвали ли сте как определени аромати могат да пренесат съзнанието ви в отминал момент или на познато място? Може би долавяте ухание, което ви напомня за любима семейна рецепта. Или пък даден мирис ви връща към ваканцията на плажа с толкова ярък спомен, че почти усещате слънчевите лъчи по кожата си…

Обонянието ви отключва удивителна реакция още щом рецепторите в носната кухина изпратят електрически импулси, които активират центровете в мозъка, свързани с паметта, емоциите, настроението и много други неща. Етеричните масла на Форевър се възползват от този изумителен процес, за да насочат съзнанието и тялото ви към дълбок покой, съзнателно отпускане или будна жизненост.

Най-качествените етерични масла се извличат от възможно най-добрите източници. Ето защо маслата на Форевър се правят само от растения, отглеждани и брани при идеални условия. Чистите ни етерични масла се добиват от цялата планета, за да сме сигурни, че условията са оптимални за най-силно въздействащи ароматични качества.

СИЛАТА НА АРОМАТЕРАПИЯТА

Предвид силата на сетивата едва ли е изненада, че ароматерапията е толкова популярна. Етеричните масла и ароматите са се използвали от много древни култури. Описани са още през I в. като средство, което естествено поддържа тялото, стимулира сетивата и помага на хората да изглеждат и да се чувстват по-добре.

Всеки от ароматите на етеричните масла предлага различни ползи в зависимост от начина, по който обонянието и мозъка си взаимодействат. Чистите есенции често се комбинират за създаване на синергични композиции за максимален ефект.

Лавандуловото етерично масло на Форевър се прави от растения, отгледани в нашата родина заради идеалния ни климат и почва. Българската лавандула съдържа високи нива на линалилацетат, на който се дължи сладкият ѝ аромат, носещ покой, отпускане и отмора.

Лимоните за етеричното масло на Форевър се отглеждат в Аржентина и Калифорния и се берат на ръка, когато са идеално узрели. Тогава те са по-сочни и дават най-висококачествено етерично масло. Форевър Ливинг предлага 100% чисто натурално лимоново масло за ободряване и енергия.

Ментовото етерично масло на Форевър се извлича от растения, отглеждани в подножието на Хималаите в Индия, където климатът и почвата са идеални за тях. Ментовото етерично масло охлажда, освежава, прочиства ума и ободрява.

Тонизиращият микс на Форевър повишава силата и жизнеността със съчетание от висококачествени терапевтични етерични масла от шест страни по света. Карамфил и канела от Мадагаскар, тамян от Сомалия, канела от Индия, хвойна от Непал, розмарин от Унгария, евкалипт от Австралия и портокал от САЩ образуват мощната композиция. В допълнение към пленителния си аромат тонизиращият микс също дава сили и повишава жизнеността.

УПОТРЕБА НА ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА

Растителните есенции предлагат разнообразни начини да се наслаждавате на силата на ароматерапията у дома или в движение. Както има различни аромати и композиции за постигането на определени резултати, така съществуват и доста начини да почувствате въздействието им.

Ароматерапевтичните дифузери разпръскват молекулите на етеричните масла във въздуха като ароматна мъгла, за да изпълнят пространството край вас с ухание. На пазара съществуват много различни видове дифузери, подходящи за всеки стил, интензитет на аромата и лична естетика. Потърсете дифузер, който разпрашава маслата с помощта на хладен въздух или ги разпръсква чрез вода. Топлината не влияе добре на чистите етерични масла, защото променя химичния им състав и намалява ефекта им.

Не сте сигурни, че дифузерите са за вас? Има многобройни други начини да се наслаждавате на ползите от ароматерапията и етеричните масла. Можете да слагате по няколко капки в открита купа със или без вода, на платче в сушилнята, за да ароматизирате прането си, в пулверизатор с вода, с който да пръскате из дома си – приложенията са наистина много.

Няколко капки могат да ароматизират и топлата ви вана, сауна или джакузи за желаното настроение – да се изпълните с енергия и да се подготвите за предстоящия ден с лимон или мента, или пък да се отпуснете и успокоите преди сън с отморяващото ухание на лавандула. Етеричните масла са ценна придобивка, както за дома, така и за професионалния спа център.

Когато се разредят правилно, те могат да се използват и за отпускащ ароматерапевтичен масаж. Добавете няколко капки в 10 ml неутрално масажно олио или в базово масло по избор, за да се насладите на още по-добър релакс.

100% ЧИСТИ ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

За да поддържа качеството и чистотата, Форевър използва само натурални етерични масла. Никога не ги разреждаме или смесваме със синтетични, защото за нас е важно да получавате най-доброто от природата.

За извличането на маслата от растенията без загуба на естествения им силен аромат използваме парна дестилация или студено пресоване.

Както подсказва самото име, при парната дестилация извличането на маслата от суровите растения става с помощта на пара. При втечняването ѝ маслата изплуват на повърхността, отделят се от течността и се бутилират.

Студеното пресоване е механичен метод за извличане на масла от плодове или растителни обвивки. След пресоване получената маса се поставя в центрофуга, отделяща твърдите частици от маслата, които след това се бутилират.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ПОЛЗИТЕ ОТ АРОМАТЕРАПИЯТА С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ФОРЕВЪР

С етеричните масла на Форевър можете да се радвате на уханно изживяване навсякъде и както ви харесва. Използвайте ги индивидуално или експериментирайте със собствени комбинации. Внесете хармония в живота си с качеството, което ще откриете единствено в чистите и ефикасни етерични масла.

Споделете с приятели:

Нагоре