Пролетно почистване: програма DX4 ден по ден

По материали на Форевър Великобритания

Кой не се нуждае от възвръщане на баланса? Особено след зимните месеци. Перфектното решение е четиридневната програма DX4 и нейния холистичен подход към изчистването. Форевър разработва програмата и новите продукти в нея в продължение на впечатляващите три години, за да създаде система, която помага на тялото да се освободи от ненужното и да подреди и фокусира ума.

Пролетта е идеалният момент за изчистване както на организма от натрупаното през зимата, така и на съзнанието от стари и закостенели модели. По-тежките храни, които консумираме през студените месеци, затлачват тялото и то, както и домовете ни, ще има голяма полза от хубаво пролетно почистване. Същото важи и за ума ни – може и да не страдате чак от изявена тревожност, но е може би напрежението ви идва в повече и все не успявате да прогоните мислите за всички задачи, които ви предстои да свършите. Сега е точният момент да се включите в глобалния DX4 рестарт от 2 до 7 април!

Замисляли ли сте се някога за връзката между храненето и настроението? Програма DX4се съсредоточава именно върху нея, като ни помага да започнем да се отнасяме по-съзнателно към храната. Тя е разработена да ни помага да започнем да усещаме тялото си по-добре и да ни научи да присъстваме тук и сега, докато се храним, движим и живеем деня си.

За да съхраните мотивацията си, ви предлагаме да не гледате на четирите дни като на лишение, а като на възможност да натиснете копчето за пауза, да поразмишлявате кои аспекти от начина ви на живот могат да бъдат леко коригирани. Приемете програмата като време за съсредоточаване, рестарт, освобождаване от някои навици и създаването на по-осъзнат подход към храненето.

Всеки ден си има тема: РЕШИ, ОПРЕДЕЛИ, ОТКРИЙ и ПОСВЕТИ. Нека видим какво можем да очакваме от всеки от тях.

DX4 ден 1: РЕШИ

Ако все още не познаване програмата, добра идея е преди първия ден да разгледате внимателно ръководството към нея и да видите как най-добре можете да се подготвите. Самият първи ден е посветен на саморефлексия – оценка на състоянието на тялото, ума, духа, емоциите и социалните контакти. Поставете си простичка цел, която искате да постигнете през четирите дни, като например да започнете да пиете повече вода и да наблюдавате мислите и чувствата си по отношение на храната. Ясното намерение ви подготвя за успеха по-добре отколкото подходът „я да видим какво ще стане“. То също ви насърчава да сте по-осъзнати, да регистрирате промените и да следите напредъка си.

Продуктите за сутринта са три таблетки Форевър терм плюс с 240 мл вода и половин час по-късно две таблетки Форевър дуопюр с още 240 мл вода. Те зареждат тялото в началото на деня със зелен чай, зелено кафе, цвят на шафран и витамини B12 и C, подкрепят нервната система с ниацин и умствената дейност с пантотенова киселина.

Дъвчащите таблетки Форевър сенсейшабъл са вашето тайно оръжие против глада. Те съдържат глюкоманан, който е с високо съдържание на влакнини и има свойството да абсорбира до 50 пъти повече вода от собственото си тегло. Преминава през червата, без да се усвоява и е на практика без калории и въглехидрати. Можете да приемате до осем таблетки дневно.

Не забравяйте също, че имате и една мини опаковка алое вера гел за деня. Можете или да изпиете алоето в избран от вас момент, или да го смесите с допълнителните два литра вода, които трябва да добавите към посочената в режима за приемане на добавките.

В ранния следобед е време за растителния протеинов шейк, разтворен в 250 мл неподсладено растително мляко. Той е приятен на вкус и доставя 17 г белтъчини, които често не достигат в хранителния ни режим и се смята, че липсата им може да предизвиква глад и умора.

По-късно през деня е време за една разтворима таблетка Форевър мулти физ в 240 мл вода и при нужда отново дъвчащо драже Форевър сенсейшабъл. Не забравяйте, че Мулти физ се разтваря относително бавно, така че пуснете хапчето във вода десетина минути по-рано. Целта на продукта е да подобри хидратацията на организма и е обогатен с витамини B, C и E.

Вечерта ви очаква още една порция растителен протеин и пакетче Лемън бласт, който е тръпчива и леко пикантна напитка с аромат на лимон и загряващ джинджифил, а включеният в състава му магнезий е известен с успокоителния си ефект, така че е идеален преди сън.

Сигурни сме, че първият ден ще ви се стори по-лесен отколкото сте очаквали и ще сте готови за втория.

DX4 ден 2: ОПРЕДЕЛИ

Започнете втория ден, като отделите малко време да помислите по-задълбочено върху това, което вчера определихте като свой фокус. Ако сте се концентрирали върху пиене на повече вода и осъзнаване на мислите и поведението си около храната, вижте как можете да ги превърнете в ясни цели. Писането помага, опитайте да нахвърляте мислите си по темата в дневник.

DX4 предлага да дефинираме конкретни цели. За мнозина от вас това е нещо познато от бизнес заниманията ви и знаете колко е полезно, когато целите са конкретни, измерими, постижими, уместни и обвързани с крайни срокове. Ако искате да пиете повече вода, ще е лесно да го направите, защото това е един от стълбовете на самата програма. Просто си запишете „Ще пия по два литра вода дневно.“ Можете и да си помогнете допълнително, като настроите аларми на телефона си, които да ви подсещат кога да пиете през деня. Осъзнаването на мислите и поведението си около храната може да е малко по-трудно. Отделяйте по 10 минути сутрин и вечер, за да записвате усещанията си. Така в края на четирите дни може да успеете да си създадете лична мантра или утвърждение, което лесно да помните и да си повтаряте всеки ден.

Претеглянето в началото на програмата може би не е много добра идея, защото човек много лесно се фиксира върху промените в кантара като мерило за успеха, а всъщност те не са най-достоверният индикатор. По-добре е да се съсредоточите върху това как се чувствате и да се опитате да постигнете трайна промяна, която с времето да ви помогне да се сдобиете с по-стройна фигура и повече енергия.

Режимът на добавките за втория ден е същият като за първия. Ако през ума ви минават изкушения и привечер се хванете, че мислите за чаша вино или парче пица, сдъвчете таблетка Форевър сенсейшабъл и изпийте чаша вода, за да ги потушите. Ще усетите как дисциплината ви укрепва и не се водите импулсивно от влеченията си към лакомства, а просто ги осъзнавате, без да ги пропъждате – ще видите колко изненадващо бързо ще отминават. Завършете деня с растителния протеин и Лемън бласт в топла или студена вода и се почувствайте горди, че сте преминали през втория ден.

DX4 ден 3: ОТКРИЙ

Режимът за третия ден е различен от първите два, защото включва здравословна храна и започва освен с трите таблетки Форевър терм плюс с чаша вода и с порция растителен протеин с растително мляко. Преди обяд е време за две таблетки Дуопюр с вода и едно дъвчащо драже Форевър сенсейшабъл. Сигурно чакате с нетърпение малко истинска храна и обядът е моментът за голяма зелена салата. Книжката към програма DX4 предлага много и различни съставки, така че можете да изберете каквото обичате. Ще се изненадате колко ще ви е вкусно, а може и да се замислите как често хапвате на крак, без изобщо да усещате какво ядете.

Следобедът на третия ден е като през предишните два. Мини алое и Форевър мулти физ с вода в ранния следобед, за вечеря растителен шейк и Форевър сенсейшабъл, а преди лягане – пакетче Лемън бласт.

Тъй като темата за третия ден е откриването, може би ще се замислите колко малко внимание обръщате на храната си обикновено. Понякога човек трябва да изгуби нещо, за да го оцени по достойнство. Опитайте да съхраните съзнателното си отношение към храненето и след края на програмата. Как можете да го постигнете? Ами като не ядете в движение, като се храните по-бавно и без неща, които отвличат вниманието ви, като мобилни устройства.

На този етап ръководството към DX4 ни подканя да направим списък на спънките, които биха могли да попречат на бъдещия ни по-здравословен живот. Дефинирането им ще ви помогне да намерите начини да ги заобиколите или решите.

Програмата предупреждава, че на третия ден човек може да почувства умора, раздразнение, обезсърчение, скука, натовареност, липса на мотивация и глад, но реалността може да е обратната – да се чувствате по-леки и по-здрави, да сте въодушевени от промените в начина си на живот.

DX4 ден 4: ПОСВЕТИ

Добавките и храната за четвъртия ден на DX4 са същите като през третия, което прави програмата простичка и лесна за спазване. Направете си услуга, като по време на четирите дни на програмата избягвате социални контакти и обществени събития, за да не се подлагате на излишни изкушения. Изберете по-спокоен момент, за да можете истински да инвестирате време в упражненията за осъзнатост. Ще ви се отрази добре да отделите време за самите себе си и да поработите върху мисленето си. Така човек си задава важни въпроси и някои от отговорите може да го изненадат. Това естествено ни води до темата на четвъртия ден, която е „посвети“ и фокусът е върху вътрешната нагласа. Програмата ни насърчава да мислим за добрите навици, които сме възприели и искаме да запазим и след края ѝ.

Запознаваме се с деветте качества, допринасящи за нагласата за растеж, защото всяка промяната тръгва именно от нея. Ако си мислим, че сме завършен продукт с ограничени възможности, който е неспособен да се променя, и живеем с мисълта „аз просто съм такъв“, значи имаме нагласа за застой. Деветте качества на нагласата за растеж са да не съдим другите, да сме търпеливи, да сме открити, да се доверяваме, да сме фокусирани върху процеса, да приемаме, да оставяме ненужното да си иде, да сме щедри и благодарни. От нас се иска да погледнем всяко от тях и да помислим как сме ги почувствали през изминалите четири дни и върху кои трябва да поработим още малко.

Доста хора подхождат скептично към частта от програма DX4, свързана с осъзнатостта, но ако опитате упражненията, може да откриете, че те са полезни за определяне на отношението ви към храната. С програмите за контрол на теглото нещата седят по-различно, защото при тях обикновено сте изцяло фокусирани върху крайния резултат – отслабването. Докато с DX4 само за четири дни можете да укрепите мотивацията и решимостта си да продължите да правите крачки към по-здравословен живот.

Включете се в глобалния DX4 рестарт, който започва на 2 април! Бъдете с Холи Стаут във Фейсбук и нека заедно да направим пролетно почистване на тялото и ума!

Споделете с приятели:

Нагоре