Форевър е моята любов

Христинка Владева, Мениджър

ХРИСТИНКА ВЛАДЕВА е от Велико Търново и се включва във Форевър през 1999 г. – две години преди отварянето на офиса в България. В началото на 2022-а тя покори ниво Мениджър и недвусмислено ни доказа, че не успяват само тези, които се отказват. Чуйте историята ѝ, ще ви вдъхнови!

Форевър е моята любов. Обичам това, което правя, и се забавлявам, докато го правя. Щастлива съм, че срещнах компанията и всеки ден благодаря за това, което ми се случва. През януари станах Мениджър и съм много горда с постигнатото!

Началото

Включих се във Форевър, защото имах здравословен проблем и вече 22 години ползвам и препоръчвам продуктите, защото вярвам в тях, виждам ползите и вярвам в компанията. Тя ни предлага винаги най-доброто като продукти и най-добрия маркетингов план.

По професия съм учител. Работата ми е вълнуваща и удовлетворяваща, затова не виждах как ще я напусна, за да развивам бизнес. В началото целта ми беше да ползвам продуктите, да се забавлявам и да печеля нещо в добавка към заплатата си. Редовно участвах в представяния и обучения. Бизнесът ми беше малък, записвах доволните си клиенти, за да пазаруват сами, но не влагах много старание и не полагах кой знае колко големи усилия. Целта ми беше малка, мечтите – не много смели. От обученията, от всичко, което четях в бюлетина всеки месец, и от лидерите се научих да мечтая по-смело и да не оставям нещата на течението. През 2009 г. станах Супервайзор. Съжалявам за пропуснатите 10 години, както и за много мои сътрудници, които се отказаха. Вече знам, че за да успееш във Форевър, трябва не само да се учиш, да си постоянен, но и да действаш смело!

Запалването на искрата

Преломен момент в моето Форевър пътешествие се оказа Глобалното рали на компанията през 2018 г. в Далас. Благодаря на по-горната си спонсорка Емилия Младенова, която ме подкрепя, насърчава и обучава от самото начало. Заедно с нея бях на Ралито в Далас. Благодаря на Форевър за невероятното изживяване! Тези световни срещи са уникални, вълнуващи и много мотивиращи. Запалих се от излъчването и ентусиазма на лидерите. Невероятно е – хиляди хора от цял свят, събрани на едно място с цялата си положителна енергия. Не може да се опише с думи! Отвсякъде си обкръжен от хора с една цел: да помагат, да споделят своя опит. Разбираш, че и ти си важен, че си част от това огромно семейство, наречено Форевър. Почувствах любовта, която струи отвсякъде. Форевър е любов! Със семейство ми много обичаме продуктите – всичко вкъщи е от компанията. Харесвах и бизнеса, забавлявах се, но нещо все не ми достигаше да успея и на Ралито най-сетне разбрах какво е. Смелост!

След Далас всичко се промени. Станах по-решителна, по-уверена. Представях продуктите и смело говорех за бизнеса. Нямах търпение да отида на следващото Рали. След световната среща в Стокхолм си поставих ясна цел – да променя своя живот и живота на близките си. Семейството ми е моето „ЗАЩО“. Поставих си ясна цел и съставих план как да я постигна. Дадох си достатъчно дълъг срок, за да съм сигурна, че ще имам време да изпълня набелязаното.

С постоянство към успеха

Резултатите не закъсняха. Започнах да си поставям по-малки, краткосрочни цели, които да ми помогнат за изпълнението на основната дългосрочна цел. Първата беше да включвам поне по един нов човек всеки месец. Стремях се преференциалните ми клиенти да стават собственици на бизнес, като постигат ниво Асистент Супервайзор. Онези, които бяха само клиенти, започнах да запознавам и с продукти, които не бяха опитвали досега. Винаги при разговор с тях вмъквах и по нещо за бизнеса, за да поискат да научат повече и да се включат, ако са готови. Стремях се да съм активна с 4 б.т. Това е ключов фактор за успех! Никога не се отказвах. Често чувах „не“, но това не ме отчайваше. Знам, че всеки си има различни приоритети в даден момент. Може би неговият ще дойде по-късно. Когато спокойно приемаме отказите и не притискаме хората, а се сприятеляваме с тях, те неусетно започват да ни вярват.

От 2019-а насам се фокусирах върху целта си и вярвах, че рано или късно ще я постигна. Многократно решавах да рестартирам бизнеса си все едно започвам отначало, както ни съветва Ролф Кип. Докато се обучавах, придобих две много важни качества – постоянство и търпение.

Тайната

Тайната на успеха във Форевър е да изградим екипи, които да работят и да се развиват. Споделям я и с хората в групата ми, които си поставят по-високи цели. Работя неуморно в тази насока и вярвам, че тя е правилната. Вече знам, че всичко е постижимо и се гордея с успехите си дотук. Но и вярвам, че мога повече! Благодаря на Емилия Младенова, че вярваше в мен, подкрепяше ме, напътстваше ме и изискваше от мен. Не ме оставяше да се отпускам. Благодаря на всички от моя екип, които заживяха с Форевър, обикнаха Форевър и ми повярваха. Без тях нямаше да успея. Никой не успява сам във Форевър. Успяваме всички заедно. Ако не се предаде човек, неговите усилия винаги се възнаграждават!

На всички, които сега стартират бизнеса, пожелавам да мечтаят смело, да планират и да бъдат фокусирани. Учете се от лидерите, работете винаги в екип и никога не унивайте и не се отказвайте. Обичайте това, което правите.

Моята мисия е да помогна на колкото се може повече хора да са здрави, щастливи и успешни.

Аз съм Христинка Владева. За мен Форевър е любов. Аз съм Форевър. Завинаги.

Споделете с приятели:

Нагоре