Струваше си да си дам шанс

Христо Стоенчев, Мениджър

Христо е от Пловдив и се включва във Форевър в началото на 2020 г. в търсене на промяна. Въпреки първоначалния си скептицизъм, той взима решение да се впусне в приключение. Чуйте неподправената му история.

Началото

Интересното е, че всъщност не аз открих Форевър, а Форевър откри мен. Въпреки това дълго време имах нагласата, че този бизнес не е за мен, не мислех, че ще се справя. Но с времето осъзнах, че Форевър е най-добрият избор именно за хората, които смятат, че това не е за тях. Аз съм живият пример!

Когато стартирах преди четири години, имах нужда от промяна в живота. Не бях удовлетворен и исках да променя обкръжението си, мисленето си и финансовото си състояние. Навсякъде имаше пукнатини и търсех алтернатива, с която да попълня липсващите парченца от пъзела. Честно да си призная, идея нямах с какво искам да се занимавам, но един ден попаднах на момиче, което беше направило програма C9. Бяха ме добавили в група със стотици резултати и си зададох въпроса: „Защо тези хората са постигнали резултати, а аз не съм?“

Реших да науча повече, макар че бях резервиран. Все пак осъзнах, че ако не си дам шанс да опитам нещо ново, все едно взимам решение да продължа по същия начин, което не беше добра опция за мен. Просто се впуснах в непознатото, въпреки че имах купища съмнения. Във времето те едно по едно отпаднаха и съм безкрайно благодарен, че си дадох шанс. Наистина си струваше!

Какво харесвам във Форевър

Може би нещото, което наистина много ми допадна, е, че тук мога да съм себе си и не ми се налага да се съобразявам с действия и хора, които не харесвам. Голямо богатство е да можеш да избираш с кого да си партнираш. Непознатите превръщам в приятели, които стават част от обкръжението ми, а то пък се преобразява в семейство.

Харесва ми също фактът, че всичко, което човек изгради, остава за хората след нас. В никоя друга работа го няма. Мисълта, че когато съдействаме на другите да живеят по-добре, израстваме всички, също е много важна за мен. Близките ми знаят колко обичам да помагам. Допреди Форевър не си бях представял, че някога мога да бъда пример за подражание, че ще мога да давам нещо ценно на другите и да ги водя напред, но сега всички споделят, че това много ми отива. Още от дете силно исках да бъда свободен и смятам, че тук е моето място и ще го постигна!

Какво означава новото ниво за мен

Може би ниво Мениджър е позицията, до която всеки иска да стигне, но истината е, че едва тук човек влиза във висшата лига.

Всъщност за мен Форевър е много повече от възможност за изкарване на доходи, за каквато я приемах в началото. Преди да стартирам, понятия като „развитие“, „бизнес“ и „лидерство“ ми бяха напълно чужди. Най-голямата ми победа е човекът, в който се превърнах, и тепърва ще го опознавам. Вярвам, че щом аз мога да го направя, значи всеки може, стига да има достатъчно силно ЗАЩО и да си даде нужното време да го постигне.

Следваща ми цел е Мениджър ОРЕЛ. Започвам работа по програмата, защото смятам, че всичко най-хубаво започва от нея.

Важното в бизнеса

Ще посоча трите най-ключови качества, които могат да тласнат човек напред във Форевър.

  1. Да поеме отговорност, че това е негов собствен бизнес и зависи само и единствено от него.
  2. Да умее да взима решения и да решава проблеми.
  3. Да бъде постоянен.

Мисля, че всеки има различна история и различен път от останалите, но въпреки това ще споделя двете основни неща, които ме спъваха да изкача следващото стъпало. Едното е самосаботирането, другото е страхът от успех. Лично при мен това бе голяма и дълга битка със самия мен, но накрая си казах: „Аз съм победител и това е!“

Моите съвети

В момента, в който човек повярва, че нещо е възможно, че го заслужава и е благодарен за всичко случващо се, някак се отваря път за новото и магията се случва. Като, разбира се, най-важното е непрекъснато да се свързваш с нови хора и да правиш много срещи.

Според мен, ако си изградим правилна рутина, в която знаем какво точно имаме да свършим, едва ли ще имаме кой знае колко сериозни затруднения, като изключим нещата, които са извън нашия контрол. Когато вземем истинско решение да направим необходимото, положим основите и отделим нужното търпение и време, резултатът ще си струва!

Съветът, който бих могъл да дам на хората, е: „Не правете това, което обичате, а се влюбете в това, което правите. Ще видите колко голяма е разликата, когато правите Форевър с любов. Хората ще го усещат и ще искат да са около вас!“

А ако сега започвате, слушайте спонсора си, той знае какво прави и ще ви помогне.

Ще се видим на следващото ниво!

Аз съм Форевър!

Споделете с приятели:

Нагоре