Отново на училище – храни за здрави деца

Форевър

За родителите, бабите и дядовците септември е месец за планиране и подготовка на децата за училище. Учебници, тетрадки, моливи, химикалки, чанти, компютри, дрехи и какво ли още не… Несъмнено тези неща са важни, но нека не забравяме, че здравето стои над всичко!

През ваканцията в по-голяма степен контролираме с какво се хранят децата – сами приготвяме голяма част от нея, пък и лятото е щедро на сезонни плодове и зеленчуци. Но след първия учебен ден нещата започват да ни се изплъзват и идва време за бързи тестени закуски и прекаляване със сладки десерти, безалкохолни напитки и други нездравословни навици. Всеки родител предпочита детето му да приема пълноценна храна, която да го зарежда с енергия и най-важното – да не му вреди. Ако се отнасяте с внимание към онова, което приготвяте за децата си и за себе си, ползите ще са дългосрочни, защото рискът от поява на различни проблеми ще е по-малък и ще повишите имунитета и здравето им като цяло.

Вижте кои храни е разумно по-често да присъстват в кухнята ви, за да съхранявате баланса както в организма на децата си, така и на цялото семейство.

Студеноводни риби

Пъстървата, рибата тон и сьомгата са източници на омега-3 мастни киселини, за които е доказано, че допринасят за поддържане на нормалната функция на мозъка, зрението и сърцето. Рибата съдържа и протеини, магнезий, калций и важни витамини от група В. Ако детето ви не я обича или тя не присъства достатъчно често на трапезата ви по други причини, допълвайте нуждите на организма му с помощта на хранителната добавка ФОРЕВЪР АРКТИЧЕСКО МОРЕ. Меките капсули съдържат висококачествени омега-3 и омега-9 мастни киселини в оптимално съотношение.

Боровинки

Независимо дали са пресни или замразени, боровинките са ненадмината храна. Антиоксидантите в тях понижават броя на свободните радикали в тялото и така подсилват имунитета. Превъзходният им вкус е комбиниран с фолиева киселина, фибри и витамини С и Е. Удобен източник на ползите им за здравето е вкусният АЛОЕ БЕРИ НЕКТАР, който децата пият с удоволствие.

Кисело мляко

То е не само добър източник на протеини и калций, но съдържа и живи пробиотични култури, които подпомагат храносмилането и защитните сили на организма. Децата предпочитат млечни десерти с изкуствени подсладители, сгъстители, оцветители и захар, но те носят повече негативи за здравето, отколкото ползи. Опитвайте се да им осигурявате чисто кисело мляко и го подслаждайте с горски плодове, сок от агаве или ПЧЕЛЕН МЕД ФОРЕВЪР.

А за отличен баланс на чревната флора и силен имунитет ви предлагаме да добавите към режима им и ФОРЕВЪР АКТИВ ПРО-Б, който допринася за здравето на храносмилателната система и подобрява усвояването на полезни вещества. Продуктът съдържа шест синергично действащи пробиотични щама плюс цинк.

Овесени и ръжени ядки

Пълнозърнестите храни са богата на фибри, минерали, протеини и антиоксидантни фитонутриенти. Известни са със способността си да допринасят за нормалната функция на червата. Ако ги включвате в сутрешната закуска на детето си, те ще го засищат отлично и то няма да огладнява чак до обяд. В същото време зърнените ядки са нискокалорични и не натоварват излишно организма. Богатото съдържание на магнезий в тях е важно за здравето, тъй като минералът участва в многобройни ензимни и други процеси в тялото, допринася за намаляването на чувството на отпадналост и умора, за поддържане на нормална психична функция, на костите и зъбите. За добавяне на още малко магнезий към диетата можете да разчитате и на детските мултивитамини ФОРЕВЪР КИДС, чийто богат състав комплексно подкрепя детския организъм.

Орехи

Вкусните ядки са неоценим източник на висококачествени протеини и баластни вещества. Съдържат още витамини А, С, Е, Р и група В, минерали – магнезий, йод, мед, калций, манган, фосфор, цинк, желязо, аминокиселината триптофан и антиоксиданта елагова киселина. Макар да са калорични, консумацията на около 50 г дневно доставя на организма достатъчно от полезните съставки. Формата на ядката неслучайно силно напомня тази на човешкия мозък. Те са един от богатите растителни източници на вече споменатите омега-3 мастни киселини, които подкрепят мозъчната функция и зареждат организма с енергия. Натрошете няколко ореха в зърнената закуска на малчуганите си и бъдете спокойни, че и телата и главите им ще са в добра форма през деня.

Спанак

Попай е прав, че спанакът дава сили! Зелените листа са добър източник на витамин К, който задържа калция в костната матрица и води до минерализацията ѝ. Освен жизненоважния за опорно-двигателния апарат минерал, в спанака откриваме още желязо и други полезни елементи – калий, манган, мед, магнезий, цинк и фосфор. В него има също лутеин и зеаксантин, за които се твърди, че подкрепят здравето на очите. Предлагайте спанак на семейството си в неограничени количества и под всякаква форма – суров в салата или приготвен по любимия ви начин. В него почти няма калории, но за сметка на това е богат на антиоксиданти, хлорофил, витамини и много белтъчини, което го прави безценен за вегетарианци.

Домати

Добавете ги към спаначената салата не само за превъзходен цветови акцент, но и като допълнителна съкровищница от благотворни съставки. Има толкова различни начини да се приготвят и поднасят, че е почти невъзможно да отсъстват от менюто ви. Една от най-полезните съставки на доматите е ликопенът. Той е мощен антиоксидант с много по-силно действие от това на витамин С. Особено препоръчителен е за татковците, защото се смята, че понижава риска от рак на простатата, но също така подсилва и имунната система на всеки.

Сладки картофи

Бататите могат да бъдат опечени без белене или нарязани и запечени като обикновени картофки. Каротеноиди, сложни въглехидрати, фибри, калий, витамини А, С и В са само част от полезните хранителни съставки на тези вкусни кореноплодни. Въпреки наименованието си, те имат по-нисък гликемичен индекс от обикновените картофи и са полезни за страдащи от диабет. На родителите ще хареса, че се славят със способност да забавят процесите на стареене, благодарение на високото съдържание на мощния антиоксидант витамин А.

Плодове

Ябълки, круши, сливи… Есента ни предлага богато разнообразие от пресни плодове. През зимата пък преобладават цитрусите – портокали, мандарини, лимони, грейпфрути и др. Всички те са добри източници на витамини, минерали и влакнини. Знаем за силата на цитрусите в борбата с настинките, благодарение на съдържащия се в тях витамин С. Според проучванията хора, консумиращи цитруси през деня, са склонни да поемат по-малко храна, заради високото съдържание на баластни вещества – предимство за онези, които искат да отслабнат. Ябълките пък съдържат ценния за здравето пектин, който подобрява функциите на дебелото черво и увеличава чувството за ситост. Слагайте една или две от тях в училищната чанта на детето си – сладостта им ще замести вафлите.

Алое вера

Лесно е да се каже, че е добре децата да наблягат на плодовете и зеленчуците и да избягват храни с изкуствени химически добавки, но реалността е, че те предпочитат чипс и сладолед. Бързият растеж и малките порции, които ядат, могат да доведат до трудно набавяне на всички нужни за здравето им хранителни вещества, поява на дефицити и дисбаланс. За възстановяване на равновесието могат да помогнат НАПИТКИТЕ ОТ АЛОЕ ВЕРА на Форевър. Ежедневна доза ГЕЛ ОТ АЛОЕ, АЛОЕ БЕРИ НЕКТАР, АЛОЕ И ПРАСКОВИ или ароматното АЛОЕ МАНГО ще зарежда малчуганите с жизненост, а вас със спокойствие, че ще си осигуряват необходимото без значение дали храната им е изцяло пълноценна всеки ден.

Комплексна подкрепа

А за да сте наистина спокойни, че децата всеки ден получават ползите от разнообразни плодове и зеленчуци, добавете и детските витамини ФОРЕВЪР КИДС. Те осигуряват богата гама от витамини, минерали, ензими и фитокомпоненти от най-добрите природни източници. Фитонутриентите представляват изключително полезни и питателни съставки от растителен произход, извлечени от плодове и зеленчуци като ябълки, захарно цвекло, червени чушки, домати, ягоди, червени и сини боровинки, ацерола, спанак, зеле, лук, броколи, кейл, мангостан, тиква, асаи, годжи бери, моркови, грозде и нар. ФОРЕВЪР КИДС не съдържат изкуствени оцветители и консерванти. Таблетките са вкусни и дъвчащи – за децата са лакомство, очаквано с нетърпение.

Както сами виждате, не е толкова трудно да храните децата си така, че да са здрави и жизнени. Допълнителните усилия да напазарувате и сготвите „истинска” храна несъмнено си струват. Така че следващия път, когато сте на пазар, направете си списък и заредете хладилника и шкафовете с препоръчаните храни, за да ги използвате при всеки възможен случай, а и винаги имайте подръка ежедневните продукти на Форевър.

Нека новата учебна година на децата ви да е успешна и здрава!


Описаните тук продукти за вътрешна употреба са хранителни добавки. Те не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, успокояване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.

Споделете с приятели:

Нагоре