Приемайте новото с отворени обятия и израствайте

Рекс Моън

За мнозина от нас април дава път на пролетния дух. Периодът е един от любимите ми в годината. Тук, в Аризона, диви цветя обагрят пустинята в жълто и оранжево и носят усещане за възродена енергия и живот.

Природата е толкова впечатляващо огледало на това, което сме и се стремим да бъдем. Пролетта ни помага да загърбим дългите зимни дни, вдишвайки заобикалящия ни живот. Но не за всички е пролет. За Форевър семейството ни в южното полукълбо есента е в разгара си. В нея също има много прекрасни неща, както и във всеки сезон.

Светът край нас преминава през преходи, промени и растеж и ние не правим изключение. Вашият живот и бизнес постоянно се движат напред и се трансформират. Лично мен пролетта ме изпълва с енергия и благодарност за всичко наоколо. Винаги съм имал усещането, че най-добрите ми идеи се раждат именно напролет.

После идва лятото, което винаги съм възприемал като период на изучаване. Пътуваме, срещаме се с нови хора и опитваме нови неща. Отворени сме да разширяваме хоризонтите си още повече.

Есента пък е време за узряване. Листата се обагрят в различни цветове и падат. Въздухът се захлажда и ни напомня, че нищо не остава същото завинаги. Всички сме в непрестанно състояние на промяна и израстване и макар да не сте готови да се сбогувате с лятото, знаете, че отново ще посрещнете тези дни, натрупали повече опит и мъдрост от предходната година.

Обожавам зимата, защото ни носи празниците. Тя е време да забавим темпото и да се наслаждаваме на миговете с най-любимите си хора. През този сезон се улавям как размишлявам за месеците, довели ни до зимата, за това как съм израснал и съм се променил. И когато вече ми се струва, че студените дни се е проточили малко по-дълго, знам, че винаги предстои поредната пролет, която да очаквам с нетърпение!

Във всеки сезон има по нещо прекрасно. Възползвайте се максимално от всеки миг, с който разполагате. Не страдайте, че един сезон отминава и започва друг. Нещата в живота ви непрестанно ще се променят и ще израстват, и дори когато ви се струва, че сте в застой, помнете, че всеки сезон преминава в следващия. Най-хубавите мигове ще ви отведат до най-трудните дни, които на свой ред ще отминат и ще проправят път за по-светлите.

В нашия бизнес има моменти на огромна енергия и растеж, както и други, в които може да ни се струва, че нещата вървят по-бавно. Винаги се учим, постоянно израстваме и не спираме да се променяме дори когато не го усещаме. Ако можете да се научите да извличате най-доброто от всеки миг, ще откриете, че тези преходи ви правят по-състрадателни, подхранват успеха ви и ви тласкат към следващата страница във вашия бизнес.

Завинаги Ваш,

Рекс Моън

Главен изпълнителен директор на Форевър Ливинг Продъктс

Споделете с приятели:

Нагоре