Подкрепа за очите в дигиталния свят

Форевър България

Технологиите подобряват живота ни по безброй начини, но днешният дигитален свят невинаги щади очите ни. Хората прекарват повече време от всякога, взрени в екрани на компютри, смартфони, таблети и телевизори. Тези модерни удобства имат много предимства, но могат и да повлияят неблагоприятно върху нашето здраве.

Скритите опасности на синята светлина

Спектърът на светлината е много широк. В безопасния диапазон е по-нискоенергийната видима светлина. В другия му край се намира потенциално вредната невидима синьо-виолетова и ултравиолетова светлина. Синята пък представлява високоенергийна видима светлина, разположена в спектъра точно преди ултравиолетовата.

Синята светлина, излъчвана от екраните на дигиталните устройства, прониква дълбоко в окото и доказано води до краткосрочно напрягане, проблеми с фокусирането и потенциално дългосрочно увреждане на структурата на ретината. Освен че допринася за претоварване на очите, според проучванията синята светлина може да наруши циркадния ритъм и фазата на съня, известна като „бързо движение на очите“ и то най-вече при хората, свикнали да използват дигитални устройства точно преди лягане.

Според проучване на Нилсен възрастните прекарват средно по 11 часа на ден във взаимодействие с различни устройства. Тийнейджърите са пред екраните към девет часа дневно, а децата от 8 до 12 г. средно по около шест часа. И макар че няма как да избегнем все по-голямото излагане на синя светлина от дигиталните устройства, има клинично проучен начин как да помогнем на очите си да я филтрират и така да намалят въздействието ѝ.

Бъдещето на добавките за очи е тук

Forever iVision™ е бъдещето на хранителните добавки за добро зрение благодарение на клинично проучената съставка Lutemax® 2020, която издига грижите за очите на съвсем ново ниво, като им помага да филтрират и елиминират синята светлина от дигитални устройства, телевизионни екрани и изкуствени светлинни източници. Мощната съставка предлага и прогресивна защита на ретината и очната ябълка, особено на жълтото петно (макулата), което осигурява най-ясното и отчетливо директно виждане и управлява начина, по който очите ни възприемат цветовете.

Нутриентите, наречени каротеноиди, играят ключова роля за поддържане здравето на очите. Телата ни не ги произвеждат сами и трябва да си набавяме достатъчни количества чрез балансирано хранене. Но повечето хранителни режими не успяват да покрият препоръчителните нива, което превръща хранителните добавки за очи в добро решение, защото обикновено включват важните нутриенти.

Но в повечето добавки за очи откриваме само един от трите необходими каротеноиди – лутеин. За да получат защитата, необходима им в днешния дигитален начин на живот, очите ви се нуждаят от нещо повече. Ето защо Forever iVision™ с Lutemax® 2020 съдържа и трите важни каротеноида – лутеин, RR зеаксантин и мезо-зеаксантин.

Те защитават очите от оксидативен стрес и филтрират синята светлина, като внасят хранителни вещества в макулата. Според проучванията добавянето на тези каротеноиди към режима не само елиминира синята светлина, но и помага в борбата със свободните радикали и може да допринесе за предпазване от възрастова дегенерация на макулата.

В допълнение към Лутемакс 2020, Forever iVision™ включва и екстракт от боровинки, витамини С и Е, които допринасят за защита на клетките от оксидативен стрес и бета-каротин – нутриент, който откриваме в морковите и други храни и допринася за поддържането на нормално зрение. Форевър подсили мощта на бета-каротина, като добави цинк, който има същото полезно действие, а допринася и за нормалния метаболизъм на витамин A, което може да му помогне да стане по-бионаличен.

Forever iVision™ е идеална ежедневна хранителна добавка за подрастващи и зрели хора на всякаква възраст, които искат да подкрепят зрението си. Две гелкапсули Forever iVision™ всеки ден ще набавят витамините, антиоксидантите, растенията и научно прогресивните съставки за пълноценна, съвременна подкрепа на зрението.

Цялостна подкрепа за очите с Forever iVision™

Бъдещето на добавките за добро зрение е тук с Forever iVision™. Включете революционната формула във всекидневния си режим, за да ви помага за предпазване от синята светлина, за подобряване възстановяването на очите след заслепяване от ярка светлина и за ускоряване обработката на зрителната информация. Тази хранителна добавка от ново поколение има силата да се бори с умората и стреса, на които са подложени очите ни в днешно време, като осигурява всички нутриенти, необходими за подкрепа на общото очно здраве.

Споделете с приятели:

Нагоре