Как да повдигнете духа на екипа си

По материали на Форевър Великобритания

Казват, че студените месеци от годината са особено потискащи. В западната традиция дори се отбелязва най-депресиращия ден в годината – третият понеделник от януари, който тази година се пада на 15-и. У нас многобройните януарски имени дни донякъде поддържат настроението, но дългите нощи, студът и мъглите все пак могат да ни обезсърчат и духът в екипа ни да падне. Въпреки това има много начини да го повдигнете и да вдъхнете вяра и ентусиазъм на сътрудниците си. Ето няколко идеи от нас.

Силата на малките жестове

Нерядко е достатъчен малък жест, за да повдигнете духа на човек от екипа в мрачните зимни дни. Такива дребни неща не отнемат много време, но могат значително да разведрят деня му. Някои идеи за разпръскване на обич в групата са да изведете сътрудник на обяд, да му подарите цвете, да му кажете добра дума или дори да го насърчите да преследва мечтите си.

Организирайте събиране на екипа

Повечето мрежовици работят от къщи, което не е проблем, докато не започнете да се чувствате изолирани и откъснати от групата си. Защо не организирате събиране извън офиса – на чаша кафе или пък вечерна среща в пицария или друго заведение? Такива събития спомагат за сплотяване на екипа и изграждане на по-хубави взаимоотношения.

Отдавайте признание за постиженията

Хората много обичат да получават признание за положените усилия, а похвалите и награждаванията пред публика могат значително да повдигнат духа на сътрудниците ви. Постижението може да е ново ниво в маркетинговия план, квалификация в програма за стимулиране или получаването на чек от Chairman’s Bonus – независимо колко голям или малък е успехът, признанието ще подкрепи самочувствието им и ще ги мотивира да продължат напред. Все пак именно споделеното отбелязване на постиженията е онова, което превръща бизнес възможността Форевър в специално занимание.

Вдъхновявайте мрежата си

Силен екип се гради с вдъхновение и един от начините да го постигнете е като прилагате идеите си на практика. Спонсорирането е добро начало, така че защо не покажете на екипа си какво всъщност може да се постигне? Когато не просто им казвате, но им и показвате, ще ги вдъхновите за действие.

Друг начин да запалите сътрудниците си е да им предавате опита си. Когато споделяте личните си преживявания, изграждате по-дълбока връзка с тях, а като помагате на другите, вашият бизнес също расте.

Концентрирайте се върху техните цели

Добрият мрежови лидер разпитва сътрудниците си какви са техните желания, цели и защо са тук. Във Форевър се съсредоточаваме върху ценностите, набелязани в нашата мисия – да създаваме компания, в която да преуспявате и смело да ви водим към постигане на вашите мечти. Ако още не сте го направили, накарайте хората от групата си да напишат желанията си, като разбият целите си на по-малки, смилаеми стъпки, които могат да постигат всеки ден.

Напомняйте им, че Форевър е нещо повече от работа

Когато Рекс създава Форевър през 1978 г., мотивът му е да предостави на приятели и близки по-добро качество на живот, което означава създаване на мрежова компания с висококачествен бизнес модел, превъзходни продукти и възможност за доходи, способна да променя животи. Всяка година можете да поглеждате назад и да размишлявате за хората, чийто живот сте помогнали да се промени, и за надеждата, която сте дали на открилите нов път чрез Форевър.

Споделете с приятели:

Нагоре