Бъдете наясно с козметиката

Форевър България

Ако искате да получите повече от козметичните продукти, отправете се към пресечната точка на природата и науката.

Стремите ли се към идеална кожа? Може би е време да възприемете свеж подход към начина, по който гледате на козметичните съставки. Ако сте като повечето потребители, в последните години може би обръщате по-голямо внимание на съставките, влагани в използваните от вас продукти, и следите дали са натурални или синтетични. И макар да няма съмнение, че е хубаво човек да знае какво слага на кожата си и в устата си, понякога е трудно да отсеем фактите от митовете, особено във века на социалните мрежи и интернет форумите.

Ако наистина искате да извлечете повече от козметиката си, оставете дебата натурално или синтетично в миналото, където му е мястото. Погледнете в бъдещето без заблудите и клишетата за грижите за кожата, които твърде често бъркаме с факти. Говорихме с членовете на Научния консултативен съвет на Форевър и ги помолихме да ни кажат какво наистина прави козметичните продукти ефикасни и да разпръснат митовете, които може би ви пречат да постигате оптимални резултати.

Защо натурално невинаги означава по-добро

Напоследък има тенденция потребителите да търсят натурална и био козметика. Когато на етикета се появи думичката „натурален“, тя често е съпровождана от изображения на росни листенца или ярките багри на разцъфнали цветя – неща, които смятаме за красиви и благотворни. И макар че търсенето на натурални и био продукти доведе до важен напредък в грижите за кожата, то подхранва и много често срещаната заблуда, че натуралното винаги е по-добро.

Отговорът не е чак толкова прост, но навсякъде е пълно с хора, убедени, че натуралното винаги е по-добро. Според скорошно проучване около половината от жените, купуващи си козметика, активно търсят продукти с натурални или био съставки. Но наличието на научно разработени компоненти не бива да ни плаши, особено като се има предвид, че те най-вероятно правят продукта по-ефикасен, по-безвреден и по-устойчив. Всъщност ще откриете, че често при изцяло натуралните продукти трябва да жертвате нещо – ефикасност, действие или усещане при употреба.

„В областта на грижите за кожата общественото мнение често е, че натуралните съставки са по-чисти и нежни към тялото от нещо, разработено в лаборатория“, казва д-р Уолъс Хейс, токсиколог и член на Научния консултативен съвет на Форевър. „Нищо не може да бъде по-далеч от истината.“

Макар да няма съмнение, че природата ни дарява с много мощни и полезни съставки като витамини, минерали и билки, тя също дава и неща като плесени и бактерии. Така че не е изненада, че изцяло натуралните и био продукти са далеч по-податливи на разваляне и имат много по-кратък срок на годност отколкото продуктите, комбиниращи натурални и синтетични съставки.

Следващия път, когато купувате козметика, не приемайте автоматично, че изцяло натуралните продукти на рафта в магазина са по-безвредни. Избирайте според полезните свойства и помислете как съставките ще ви помогнат да постигнете желаните резултати, вместо да се тревожите кои съставки могат или не могат да се нарекат изцяло натурални. Ако цялостната ефективност и устойчивост на даден продукт е подобрена с научно разработени съставки, няма от какво да се притеснявате.

Съвременен мит: синтетичните съставки са вредни

Колкото повече се набляга върху естествените съставки, толкова повече се „очернят“ синтетичните и се смята, че по някакъв начин ни вредят.

„За съжаление потребителите често възприемат изкуствените съставки като нездравословни и опасни“, казва д-р Роджър Клемънс, нутриционист и член на Научния консултативен съвет на Форевър. „Много потребители също страдат от заблуди, че създадените от човека съставки допринасят за болести като рак, диабет и дори затлъстяване.“

Тези слухове лесно излизат от контрол онлайн и създават лоша репутация на синтетичните съставки.

Д-р Клемънс отбелязва, че много натурални съставки предизвикват различни видове чувствителност на кожата, които се задълбочават с времето. Всъщност според него у хората има далеч по-голяма вероятност за поява на алергична реакция от непреработени натурални съставки. Преработените естествени компоненти или техните синтетични варианти могат да бъдат създадени с всички полезни свойства, но без алергените.

Истината е, че има и натурални, и синтетични съставки, които са здравословни, а има и такива, които могат да се приемат като нездравословни. Затова е важно да купуваме козметични продукти от компания, която внимателно пренява и изследва всяка съставка, не само за да се увери, че постига най-добрите възможни резултати, но и че е безопасна за употреба.

Пресечната точка на природата и науката

Натуралните и синтетичните съставки обикновено се демонизират онлайн от хора, които са дълбоко убедени, че едното е по-добро от другото. Но истината е, че и естествените и изкуствените компоненти могат да бъдат невероятно ефикасни и полезни. Ако и вие сте се питали кои са по-добри, отговорът е – и едните, и другите. Всъщност идеята, че някой трябва да използва само изцяло натурални или само синтетични съставки е не просто остаряла, а направо безплодна.

Ако има нещо, което може да направи и най-хубавите натурални съставки още по-добри, то това е науката. И това важи не само за козметиката. Хранителните добавки са по-ефикасни и полезни благодарение на комбинирането на природа и наука.

Когато се използват съвременно оборудване и прогресивни технологии, естествените съставки могат да бъдат подсилени, за да се разкрият повече от полезните им свойства. Тези процеси помагат за изчистване на натуралните компоненти от алергени, за защита на крайния продукт от бактериално замърсяване и цялостно подобряване на ефикасността.

Съчетаването на наука и природа също запазва качеството на козметичните продукти постоянно. Истински биологичните съставки, които не преминават през никаква преработка, могат да бъдат много променливи и с варираща ефикасност. Така може две партиди от един и същ продукт да имат съвсем различни характеристики и действие. Дори цветът и консистенцията могат да се променят заедно с резултатите.

Благодарение на технологиите натуралните съставки могат да се стабилизират, подсилват и да бъдат синтезирани в изкуствени условия, за да се уловят всички техни полезни свойства и да сте сигурни, че продуктите, които използвате всеки ден, винаги ще дават едни и същи добри резултати.

Когато се впрегнат най-новите технологии, за да станат натуралните съставки още по-добри, потребителят печели. Като четете етикетите, не се плашете от научно разработените компоненти, напротив – търсете ги! Ще виждате по-добри резултати, ако прегърнете мощните ползи, които ще почувствате, когато с помощта на науката се подсилват и съхраняват предимствата на природата.

Какви са вашите цели в грижата за кожата?

В козметичните продукти на Форевър винаги първата съставка е чистият гел от вътрешността на листата на алое вера от нашите собствени плантации. Към него прибавяме други натурални и прогресивни от научна гледна точка съставки, които да допълнят и подсилят многобройните полезни свойства на алоето.

Резултатът е колекция от козметични продукти, създадени да ви помагат да постигате целите си от анти-ейджинг до успокояване на кожата и още много. Благодарение на подхода ни нашите клиенти могат да са спокойни, че всеки път ще получават едни и същи отлични резултати – безвредни, ефикасни и дълготрайни.

Анти-ейджинг: Инфинит от Форевър атакува стареенето отвътре навън с комбинация от природа и наука от ново поколение. За създаването на серията нашите специалисти откриха пептиди, натурални минерали, билки, пустинни растения и най-новото в козметологията не само за да допълнят алоето, но и да подсилят полезните му качества. Клинично проучените съставки работят в хармония с природата, за да намаляват появата на фини линии и бръчици, да изглаждат кожата и да подкрепят красотата отвътре навън.

Смесена кожа: понякога суха, друг път мазна, наричаме комбинираната кожа също „нормална“. Ежедневната грижа за кожата „Соня“ представлява прогресивна колекция от продукти за смесена кожа. Формулите на базата на гел допринасят за по-дълбоко проникване на алоето и неговите полезни свойства, за да балансира и озари кожата с мощна хидратация и питателни нутриенти.

Проблемни области: ако искате да се погрижите целево за конкретни проблемни области и да допълните всекидневния си режим, специализираната козметика на Форевър е отлично решение. Всеки от тези продукти се съсредоточава върху дадена специфична потребност на кожата – от петна и неравна структура до сенки под очите. Добавете ги към личния си козметичен си режим, за да го приспособите към собствените си нужди.

ПРОДУКТИТЕ В ТАЗИ СТАТИЯ

Инфинит от Форевър / код: 553

Ежедневна грижа за кожата „Соня“ / код: 609

Специализирана козметика: пробуждащ околоочен крем / код: 561, защитен дневен лосион / код: 557, изглаждащ ексфолиант / код: 612, балансиращ тоник / код: 560, алое активатор / код: 612, алое био-целулозна маска / код: 616

Споделете с приятели:

Нагоре