Важно е да се забавляваме, докато работим

Иглика Величкова, Сеньор Мениджър

Неведнъж сме поздравявали ИГЛИКА ВЕЛИЧКОВА за покорени нива и предизвикателства, спечелени състезания и награди. Сега отново имаме удоволствието да я аплодираме за нов завоюван връх – нивото Сеньор Мениджър. С неизменната си широка усмивка и много позитивна нагласа, Иглика мотивира за успех всички сътрудници от екипа си и им помага да се развиват и да растат с Форевър. Чуйте нейната история.

Откъде започна всичко

Началото не изглеждаше никак обещаващо. Случи се в края на 2010 г., когато малката ни дъщеря беше на година и половина и не спираше да кашля целогодишно (най-дългите паузи бяха около две седмици), а имаше майка, която трудно преглъщаше факта, че трябва да дава сиропи за кашлица, а още по-малко кортикостероиди, които според конвенционалната медицина бяха „единственото решение“.

За щастие намерих „най-доброто алое“, което можеше да помогне в подкрепа на имунната система на детето, но за нещастие установих, че майчинството ми от 240 лв. ще е твърде недостатъчно, за да ѝ го осигурявам. Подкрепата от страна на „любимия човек“ гласеше „Това щом не е в аптеката, значи не струва!“ Така започна пътешествието ми с Форевър – изплашена, несигурна, в тотално безпаричие (заплатата на съпруга ми отиваше за погасяване на четирите ни кредита) и без подкрепа...

Днес съм благодарна на този труден момент в живота си. Без него не бих обърнала внимание на възможността, която Форевър ни предлага. А това, което нашата компания ми даде, е безценно – изградих качества и открих, че умея неща, за които дори не съм подозирала. Свободата и финансовата стабилност ми дадоха спокойствие, освободих се от постоянното чувство за вина и чрез всичко това Форевър подари здраве и много усмивки на цялото ни семейство!

Най-ценна за мен беше възможността да сбъдна детските си мечти и да повярвам, че невъзможни неща в този живот няма!

Появата на вяра и увереност

Най-трудно ми беше да повярвам, че предлаганата от Форевър бизнес възможност ще заработи за мен. Виждах колко много хора успяват, но си казвах „Аз не съм като тях.“ Тогава осъзнах, че само от мен зависи да изградя нужните качества, за да заработи тя и за мен. И започнах да откривам разликите между тези, които постигат успех, и онези, които не успяват. Взех решение да използвам всяка възможност да прекарвам повече време със спонсора си във Форевър – Тони Димитрова, за да се науча как да общувам с хората, и най-вече как да им задавам въпроси и да ги слушам. Често се случваше за целта да е необходимо да си пускам неплатен отпуск. Научих се да не отлагам действията си, да съм по-смела във взимането на решения, да не се оправдавам и извинявам постоянно, да забелязвам качествата на хората, а не недостатъците им. Открих какво ме вдъхновява и започнах да помагам на сътрудниците в екипа си да откриват своите радости и да им отделят време. Осъзнах колко е важно да се забавляваме, докато работим!

В трудните моменти силното ми чувство за ангажимент и отговорност ми помогна да не се откажа.

Преодоляване на колебанията

В началото имах огромни резерви към МЛМ индустрията. Сега си давам сметка, че е било понеже не я разбирах, но и не исках да я разбера. Не ми харесваше начинът, по който се подава информацията. За мен беше твърде агресивен. Две години ползвах продуктите на Форевър на клиентска цена, въпреки че много ги харесвах. Не исках да имам нищо общо с който и да е МЛМ. Включих се единствено заради трудната ситуация, в която бях и необходимостта да мога да купувам алое за детето на по-достъпна цена.

Мрежовата индустрията започна да ми харесва, когато осъзнах, че в този тип компании човек се променя и изгражда качества напълно безплатно. Осъзнах, че никъде другаде няма да имам възможност да науча всичко това, защото само тук ставаме успешни, когато помагаме на хората в екипа си да успеят. Това много ми хареса и ме спечели завинаги!

Дълго време обаче ми беше трудно да заявя публично в каква сфера започвам да се развивам, заради противоречивото отношение на мнозина към МЛМ индустрията. Сега не ми е трудно да говоря с хора с подобно отношение, защото ги разбирам.

Моят съвет за начинаещите

Бъдете автентични и си изградете правилна нагласа. Да сме искрени и винаги да казваме истината за мен е най-важно! Маските, които слагаме , за да се харесаме на някого, който е важен за нас, или за да изглеждаме по определен начин, много ни пречат. Най-важно е какво послание излъчваме и каква стойност можем да дадем. А всеки от нас има с какво да е полезен. Когато осъзнаем това и се научим да го прилагаме, правим квантов скок в мисленето си и всичко се случва с лекота.

Странните времена и бизнеса

Огромно предимство и голям късмет е, че точно в този момент ние се развиваме в мрежовата индустрия, и то точно с тази компания! В момент, когато доста бизнеси фалират, браншът на мрежовия маркетинг е сред малкото, в които човек може да постигне много, и най-вече щом компанията, с която работим, се развива в сферата на здравето и красотата.

Мнозина сега търсят възможности и са по-готови от всякога да се погрижат за здравето си с цел профилактика. А фактът, че вече всеки с лекота използва онлайн инструменти и различни социални платформи прави и възможността съвсем достъпна от всяко кътче на света. Огромно е предимството на нашата компания и заради разпространението и на територията на 160 държави. На практика ограничения нямаме.

За мен беше предизвикателство да започна да работя онлайн, защото обичам живия контакт. Отдавна се канех и настройвах да започна да работя с екипа си онлайн, но все отлагах. И различната ситуация ми помогна да го направя. Вече нямаше как да отлагам. Това много улесни работата ми.

Затова е добре във всичко да виждаме и хубавото и да сме благодарни!

Споделете с приятели:

Нагоре