Какво (не) знаете за маслата за коса?

Форевър България

Един от новите продукти на Форевър, представени на Глобалното рали в Бали миналата година, беше ПОДХРАНВАЩОТО МАСЛО ЗА КОСА, което много зарадва дългокосите дами в публиката и леко озадачи незапознатите с този тип продукти.

Ако и вие сте сред почитателите на Форевър, които не са съвсем сигурни за какво служи този наскоро пристигнал и у нас продукт, прочетете следващите редове, разширете обзора си и помислете на кого от близките и клиентите си можете да го препоръчате.

Маслата и серумите отдавна са част от грижите за кожата, но чак наскоро доби популярност вълшебното им действие и върху косата. Може би модерните дълги прически са един от поводите за това, но маслата за коса са подходящи не само за буйни гриви – немалко господа с бради също ги ценят високо.

Какво представляват маслата за коса?

Това са продукти на маслена основа, предназначени да заглаждат косъма, да придават блясък и да обгрижва косата. Съставките им обикновено са т. нар. „сухи масла“, които са източник на витамини и нутриенти за подхранване и заздравяване на косъма. Сред другите полезни свойства на маслата за коса са хидратация, омекотяване, повишена еластичност, защита от влажен въздух, заглаждане на непокорна коса, разплитане, лъскавина, предпазване от накъсване при разресване и от топлинни увреждания при стилизиране със сешоар, маша и преса.

ПОДХРАНВАЩОТО МАСЛО ЗА КОСА на Форевър предлага комбинация от алое и шест растителни масла без силикони, които се нанасят с лекота и бързо попиват в косъма, а са съпроводени и от леко и фино цветно-плодово ухание.

Какви типове коса имат полза от масла?

Може би смятате, че супер хидратиращите масла са подходящи само за свръх суха коса, но това невинаги е вярно. Факт е, че жадната коса определено има полза от овлажняващата сила на маслата, но и други типове могат и трябва да ги ползват. Ако косата ви е къса и/или тънка, можете да използвате масло, за да стимулирате растежа ѝ и да я защитавате от увреждания. На къдравите пък помага за по-изразителни къдрици и укротяване на хвърченето. На дългокосите съдейства за разплитане и предпазване от цъфтене.

Какви масла съдържа продуктът на Форевър?

Всяко от шестте растителни масла в състава на ПОДХРАНВАЩОТО МАСЛО ЗА КОСА е без силикони и има своя функция и подхранващо действие, за да обгрижва косата, без тя да натежава. Нека ги разгледаме по-подробно.

Масло от крамбе

Извлича се от растение от семейството на горчицата, растящо в Средиземноморието. Богато е на витамини А и Е, както и на омега-6 линолова киселина. Смята се, че тези съставки предпазват косата от агресията на околната среда и ѝ придават еластичност, за да е по-здрава, издръжлива и гъвкава при ресане и стилизиране, да не се накъсва и да не цъфти. Маслото покрива ствола на косъма, хидратира го, придава му блясък и го заглажда. Ненаситените мастни киселини се абсорбират лесно и не оставят усещане за омазняване.

Масло от жожоба

То е немазно и лесно попиващо масло с рядка консистенция. Много близко е до себума, произвеждан от човешкия скалп и затова често се влага в шампоани и балсами. Маслото от жожоба е богато на витамини Е и В комплекс, необходими за растежа на косата. Овлажнява сухата и изтощена коса, като я омекотява и я прави по-лесна за разресване. Заздравява косъма, намалява накъсването и цъфтенето. Придава лъскавина и здрав вид, заглажда косата и я укротява.

Масло от патауа

Извлича се от плодовете на амазонска тропическа палма. Много богато е на антиоксиданти като каротеноиди, източник е на аминокиселини, олеинова киселина, токофероли и стероли. Маслото от патауа контролира загубата на вода от косъма и му придава блясък. Омега-9 мастните киселини и високото съдържание на витамин Е обгрижват косата, без да я омазняват.

Масло цубаки

Студенопресовано масло от семената на красивото дърво японска камелия. Има способността да прониква дълбоко в ствола на косъма и да го заздравява отвътре, за да предотвратява накъсването и да повишава еластичността му. Богато е на мононенаситени мастни киселини, които укрепват фоликулите и подобряват здравето на скалпа. Маслото цубаки е леко и не сплесква косата, а я прави лъскава и я предпазва от нацепване. Защитава я, като запълва пространствата между клетките на кутикулата и запечатва косъма, за да не проникват в него химикали и други нежелани субстанции.

Масло от пекуи

Популярността му в Бразилия като най-добрата грижа за къдрици е ненадмината. Причината е, че маслото от пекуи е силно омекотяващо и е богат източник на незаменими мастни киселини, което го превръща в мощен овлажнител и средство за заглаждане и възобновяване на изтощена коса. Високото съдържание на токоферол и витамин А създава антиоксидантна защитна бариера от факторите на околната среда. Пекуи е дърво, чиито плодове са важна част от храненето на бразилците, а маслото, извличано от семките им, е известно като „златото на Серадо“. То интензивно хидратира и възстановява липидния слой на всеки косъм, за да предпазва от уврежданията на свободните радикали. Придава блясък на косата и я заглажда.

Масло от шафранка

Подобрява хидратацията, заздравява и омекотява косата. Има подхранващи и антиоксидантни свойства и защитава косъма от агресията на околната среда като ултравиолетовите лъчи. Придава блясък и укрепва.

Колко често и как да нанасяте маслото?

Това зависи от вашия тип коса и как се грижите за нея. Ако слагате по няколко капки от ПОДХРАНВАЩОТО МАСЛО ЗА КОСА на Форевър, за да хидратирате сухите краища, спокойно можете да правите това всеки ден. Но най-важното е да слушате косата си и да се ръководите от нейните нужди.

Капнете няколко капки на дланта си, разтрийте ръце и нанесете с плавни движения по дължината на влажна коса от средата към краищата. Можете да го нанасяте и върху суха коса след стилизиране.

Споделете с приятели:

Нагоре