Подкрепяйте защитните сили на тялото си

Форевър

Несъмнено безброй пъти сте чували от близки и специалисти, че имунната система е много важна. Всички имаме най-обща представа, че тя се бори с инфекциите и болестите, но може би не познаваме действието ѝ в дълбочина.

Имунната система различава всяка клетка в тялото ни. Ако открие нещо непознато, го атакува. Понякога може да се обърка и да нападне безобидни частици като цветен прашец (предизвиквайки сенна хрема) или пък дарена кръв или органи. Но като цяло имунитетът е много интелигентен.

Той може да се раздели на две части: вроден и придобит имунен отговор. Вроденият решава дали нещо е приятел или враг и ако прецени, че е второто, се опитва да изхвърли натрапника и именно на него дължим защитни реакции като висока температура и хрема. Придобитият имунен отговор се задейства, когато нашествениците са разпознати. Той определя кои клетки в тялото могат да се справят с агресора и ги изпраща като спецотряд.

Здравословният живот е първата защитна линия

Поддържането на здрав имунитет е изключително важно и най-добрият начин да го подкрепим е с редовно движение и здравословно хранене, за да получава тялото ни всички нужни витамини и минерали. Някои от тези нутриенти допринасят за нормалната функция на имунната система, включително мед, фолат, желязо, селен, цинк, витамини А, В12, В6, С и D. Някои помагат повече от други и именно затова балансираното хранене е най-добрият вариант – защото осигурява по малко от всичко.

Редовното движение е важно за имунитета, защото повишава активността на полезните имунни клетки в организма. Като подобряват кръвообращението и ускоряват пулса, аеробните (кардио) упражнения изпращат тези клетки да патрулират в тялото и да търсят потенциални проблеми.

Подкрепа за здравословния живот

Във Форевър сме убедени, че доброто здраве започва с правилно хранене. Изчистващото естество на нашите алое напитки ги превръщат в идеален спътник на всеки, който иска да даде на тялото си нещо допълнително, а богатият асортимент от хранителни добавки включва най-полезните природни витамини и минерали, за да ви помагат да живеете здравословно и да подкрепят защитните сили на тялото ви.

ГЕЛЪТ ОТ АЛОЕ ВЕРА за пиене на Форевър е възможно най-близък до вътрешността на листата на полезното растение. Той може да се похвали с 99,7% алое гел, извлечен на ръка и с любов, за да почувствате истинската сила на природата. Алоето е чудесно за кожата, имунната система и храносмилането. Изчистващият тялото гел е богат и на витамин C, който също допринася за нормалната функция на имунната система. Алое напитките ни се предлагат и в няколко вкуса, за да има за всекиго по нещо.

Всекидневният прием на витамин C отдавна се свързва с добро здраве, но човешкият организъм не го произвежда и съхранява, което означава, че трябва да се набавя с храна, напитки и добавки. ФОРЕВЪР АБСОРБЕНТ-С предлага полезния витамин в матрица от овесени трици, които представляват високо разтворими фибри, за постепенно усвояване и осигурява 100% от препоръчителната дневна доза. Както вече споменахме, витамин C допринася за нормалната функция на имунната система.

ФОРЕВЪР ИМУБЛЕНД също подкрепя имунитета с фруктоолигозахариди, лактоферин, гъби маитаке и шийтаке, витамини D, C и цинк. Всяка съставка в патентованата формула е специално подбрана заради ключовата роля, която играе за поддържане на имунните функции.

Мъжете и жените имат нужда от различни нутриенти и витамини, за да се чувстват добре. Двете добавки ВИТОЛАЙЗ ЗА НЕЯ и ВИТОЛАЙЗ ЗА НЕГО са разработени именно за тези специфични потребности. Вариантът за жени е богат на витамини D, E, C, B6, B12, фолиева киселина и желязо, а ВИТОЛАЙЗ ЗА НЕГО пък осигурява витамини D, E, C, B6 и цинк, като всички те допринасят за нормалната функция на имунната система.

За да сте спокойни, че децата ви също получават всички полезни хранителни вещества, от които имат нужда всеки ден, изберете ФОРЕВЪР КИДС. Тези забавни, вкусни и дъвчащи мултивитамини доставят нутриенти за всеки ден, включително витамини A, C, D, В6 и B12, фолиева киселина, калций, желязо и цинк. Не съдържат аспартам, изкуствени оцветители или консерванти и допадат дори на възрастните!

Чревната ви микрофлора е на ваша страна

Често пишем и говорим за това, че отглеждането на добри бактерии в храносмилателния тракт е от първостепенна важност за общото ни здраве и жизненост, но какво отношение има това към имунната система? Чревната микрофлора може да ни защитава от инфекциите по различни начини. Единият е, че полезните микроорганизми чисто физически заемат място в червата ни и така на болестотворните им е трудно да намерят къде да се заселят. Също така добрите бактерии отделят протеини, токсични за потенциалните причинители на инфекции, а и имат способността да регулират сигналите на вродения имунен отговор. Според някои учени причината двама души да реагират различно на една и съща инфекция е именно съставът на чревната микрофлора. Отличен начин да си набавяте полезни бактерии е ФОРЕВЪР АКТИВ ПРО-Б. Той е идеален висококачествен и клинично разработен пробиотик с шест щама , високо устойчиви на стомашната киселина и жлъчните соли, за да стигнат до червата невредими и да помагат на тялото ви да поддържа оптимална форма.

Ваксинациите могат да помогнат за предотвратяване на проблеми

По-рано споменахме, че придобитият имунен отговор определя кои клетки в организма могат да атакуват и убият нашествениците. Често този процес може да отнеме няколко дни или повече. Ваксините предлагат на придобития имунитет безвредни версии на инфекцията, за да може тялото да произведе антитела и да се научи как да се бори с нея. Така, ако някога бъдете изложени на болестта, имунната ви система ще знае как да се пребори с нея и ще се задейства далеч по-бързо.

Ясно е, че няма бързо решение за стимулиране на имунитета. Единственият реален отговор е да се храним добре, да спортуваме редовно, да се грижим за микрофлората си и да се стремим да имаме правилните ваксини.

Споделете с приятели:

Нагоре