Форевър летни грижи

По материали на Форевър Великобритания

Лятото е тук и е много важно да се грижим за кожата си, докато се радваме на слънцето. Предлагаме ви няколко съвета за защита, успокояване и хидратация през ваканционните месеци.

През настоящия сезон имаме много възможности да сме навън и да се радваме на полезното въздействие на слънцето – по-добро настроение, зареждане с витамин D и време сред природата. Хубаво е да възприемаме лятото като период за грижи за самите себе си, докато се наслаждаваме на заниманията си на открито. Дали ще сме просто в парка или на плажа, ще се разходим извън града или ще поседим в градината си, всички имаме нужда да се откъснем от всекидневието, но е и изключително важно да се грижим активно за кожата си. Това е задължително особено през лятото, за да я поддържаме здрава и сияйна, както и да я защитаваме от прекомерно излагане на ултравиолетови лъчи.

Кога слънцето ни идва в повече?

UVA и UVB слънчевите лъчи са поносими до определен момент в зависимост от цвета на кожата ни, но прекомерното излагане може да доведе до преждевременна поява на признаци на стареене и дори на ракови клетки. Американската национална медицинска библиотека казва, че „клиничните признаци на стареене по същество се влияят от външни фактори и най-вече от излагането на слънце. Може да се каже дори, че ултравиолетовите лъчи са причина за 80% от видимите белези за стареене по лицето.“ UVB лъчите увреждат външните слоеве на кожата и причиняват изгаряне. UVA лъчите преобладават в слънчевата светлина и дори могат да проникват през облаци и прозорци. Те поразяват средния слой на кожата, което води до преждевременно стареене и поява на бръчки, фини линии, сухота и пигментация.

Форевър предлага много продукти, с чиято помощ да се грижите за кожата на цялото семейство през летните месеци – от защита и успокояване до възстановяване на изгубената влага.

Защита

Обновеният ЗАЩИТЕН ДНЕВЕН ЛОСИОН предпазва от ултравиолетовите лъчи с натурален минерален цинков оксид и подхранва кожата с комбинация от обгрижващи съставки.

Подходящ е за всеки тип кожа и предлага слънцезащита с фактор 20, за да се противопоставя на преждевременното стареене. Специалната комбинация от масла в състава му включва екстракти от рицин, рапица, пустинна фурма и слънчоглед. Всички те са с високо съдържание на незаменими мастни киселини, които придават мекота и изглаждат структурата на кожата. Нанасяйте го под грим или преди да излезете навън.

СЛЪНЦЕЗАЩИТНИЯТ АЛОЕ ЛОСИОН ви позволява да се наслаждавате на слънцето, без лъчите му да увреждат кожата ви. Неговият фактор 30 предлага защита от UVA и UVB спектъра, за да успокоява, овлажнява и предпазва, докато сте на открито. Той е водоустойчив и не съдържа нано-частици, което го прави безвреден за морските обитатели. Минералната слънцезащита отново е осигурена от цинков оксид за отлично предпазване с добавен витамин E и висока концентрация на алое. Нанасяйте обилно по всички открити зони на тялото на всеки два часа или по-често, ако се потите или къпете във воден басейн.

Успокояване и облекчаване

АЛОЕ ВЕРА ГЕЛЪТ по същество е идентичен с вътрешността на листата на растението. Той попива лесно в кожата и я успокоява, облекчава и овлажнява. Идеален е за всеки тип кожа и приятно охлажда и обгрижва след цял ден на слънце. Чудесен е за вашата домашна аптечка.

Успокояващият състав на АЛОЕ ФЪРСТ включва алое вера, пчелен прополис и много обгрижващи кожата билки. Удобният спрей облекчава, овлажнява и балансира кожното рН. Чудесен е и за облекчаване на ухапвания или ужилвания от насекоми, които често ни спохождат през топлите дни и вечери. Подходящ е и за предпазване на косата от влиянието на околната среда. Многофункционалният спрей ви дава възможност да почувствате бързото успокояващо действие на алое вера винаги когато имате нужда!

Възстановяване на изгубеното

ХИДРАТИРАЩИЯТ СЕРУМ на Форевър интензивно овлажнява кожата в дълбочина с четири вида хиалуронова киселина. Той създава щит, предпазващ лицето от агресивното влияние на околната среда и попива бързо в кожата, за да я подхрани с билкови екстракти и мастни киселини. Нанасяйте го след почистване, но преди любимия си Форевър хидратант за оптимална ефикасност. Ако чувствате кожата си суха, ползвайте го сутрин и вечер. Вижте и подробния ни материал, посветен на него.

Добавете ИЗГЛАЖДАЩ ЕКСФОЛИАНТ или АЛОЕ ЕКСФОЛИАНТ преди продукти за изкуствен тен и ги последвайте с любимия си хидратант за тяло като АЛОЕ ЛОСИОНА. Всички тези предложения допълват козметичния ви режим за почистване и подхранване с ЕЖЕДНЕВНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА „СОНЯ“ за мазна и смесена кожа или ИНФИНИТ ОТ ФОРЕВЪР за суха и зряла кожа.

Споделете с приятели:

Нагоре