Време за теб с продуктите на Форевър

По материали от Форевър Великобритания

Всеки вид стрес, бил той душевен, емоционален или физически, може да отключи биологичен отговор в тялото – раменете ни се стягат, главата ни се подува, стискаме челюстта си, докато умът ни препуска. Обикновено след тази реакция тялото ни би трябвало да се отпусне. Но това невинаги се случва. Прекомерните количества постоянен стрес могат да се отразят негативно върху дългосрочното ни здраве и затова е важно целенасочено да търсим покой и релаксация.

Няколко чудесни продукта на Форевър могат да ни помагат да се освобождаваме от стреса дори и само за 20 минути. Ако ги съчетаваме с простичка техника за осъзнатост, ще се радваме на по-спокойно и по-уравновесено тяло.

Превъзходна комбинация за специално отделено време за релаксация са етеричните масла на Форевър и алое био-целулозната маска, а защо не и отпускащо къпане с новия алое душ-гел, последвано от любяща грижа за кожата с алое лосиона за тяло.

След като почувстваме как отморяват собственото ни тяло и ум, ще сме готови с удоволствие да ги споделим и с близки и приятели под формата на прекрасни подаръци за наближаващите празници в края на годината.

Алое душ-гел и алое лосион за тяло

Топлият душ след напрегнат ден носи отпускане и възвръща баланса ни. С алое душ-гела на Форевър изживяването може да е още по-освежаващо и отморяващо. Уханието на гора, кехлибар и топли билкови нотки ще превърне банята ти в спа-салон, а богатата, кремообразна пяна отмива замърсяванията и гали кожата, без да я изсушава. Продължи ритуала си за отмора, като омекотиш и овлажниш още повече кожата си с алое лосиона за тяло на Форевър. Свежият му и лек цветен аромат ще обгърне сетивата ти и ще ти помогне да се освободиш и от последните остатъци от стреса на деня.

И двата продукта обгрижват кожата с нашето неповторимо чисто алое вера от вътрешността на листата. То е идеална основа за останалите съставки, защото съдейства в борбата със стареенето, като стимулира овлажняването. В душ-гела и лосиона за тяло алое вера е допълнено от арганово масло, спомагащо за омекотяване на кожата. То не е мазно и се абсорбира бързо, без да запушва порите. Богато е на витамин Е (три пъти повече отколкото в зехтина), витамин А, омега-6 и омега-3 мастни киселини. Има антиоксидантни, овлажняващи и успокояващи свойства и съдейства за предотвратяване признаците на преждевременното стареене.

Етерични масла Форевър

В зависимост от използваните масла ароматерапията може да те изпълни с енергия, да те отпусне, да прочисти главата ти, да облекчи напрежението и да овладее стресовия отговор на тялото. Използването на етерични масла с дифузер може до голяма степен да ни съдейства в постигането на баланс, като подпомогне способността ни да присъстваме тук и сега, да насърчи положителен мироглед и да намали въздействието на негативните емоции. Форевър предлага четири фантастични ухания, от които да избираме, за да сложим в дифузер или да накапем върху памуче и да им се наслаждаваме, докато дишаме съзнателно.

Етеричното масло от мента на Форевър се извлича от растения, отглеждани в подножието на Хималаите в Индия. Ментовото масло охлажда, освежава, прочиства ума и ободрява.

Етеричното масло от лавандула се произвежда от растения, отгледани в нашата красива България заради идеалния ни климат и почва. С високите си нива на линалилацетат – верига от въглеродни атоми с плодово сладък аромат, лавандуловото етерично масло може да успокоява и отпуска, като освобождава напрежението и създава релаксираща атмосфера.

Етеричното масло от лимон на Форевър се извлича от цитруси, отглеждани в Аржентина и Калифорния, които се берат на ръка и внимателно се сушат на слънце. Това гарантира, че плодът е по-сочен и по-ароматен за получаване на мощно етерично масло, което освежава, изпълва с енергия и ободрява с чистото си ухание.

Тонизиращият микс от етерични масла на Форевър е композиция от седем висококачествени терапевтични масла от шест страни по света. Карамфил и канела от Мадагаскар, тамян от Сомалия, хвойна от Непал, розмарин от Унгария, евкалипт от Австралия и портокал от САЩ. Миксът стимулира защитните сили на тялото, сгрява, тонизира и успокоява.

Най-добрите топлинни дифузери използват много ниски температури (като свещичка) за по-нежен и по-дълготраен аромат. В банята ни трябва или дифузер на батерии, или арома-лампа с чаена свещ за леко загряване на етеричното масло и разпръскване на уханието му в цялото помещение. Можем също сами да си направим домашен дифузер с четвърт чаша олио за готвене без аромат – изсипваме го в малка купичка и добавяме 20 до 25 капки от любимото си етерично масло Форевър.

Алое био-целулозна маска

Нашата награждавана алое био-целулозна маска има суперхидратираща формула, съчетаваща мощта на алоето с морска трева, див кестен и екстракт от зелен чай. Фибрите на маската са хиляда пъти по-фини от човешкия косъм и задържат влага, което ѝ позволява да приляга плътно към всяка извивка на лицето и да прониква дълбоко във фините линии и бръчици. Охлаждаща и успокояваща, тя намалява зачервяването и доставя в кожата силата на хидратиращия серум, с който е напоена. Действието на алое био-целулозната маска е най-ефикасно при апликация от поне 20 минути, тъй като след 15 минути тя реално започва да се разтваря в кожата на лицето.

Материалът е биоразградим, което значи, че можем да изхвърлим маската без притеснения. Подходяща е за всеки тип кожа и предлага прекрасна възможност да направим пауза за отмора и възстановяване.

Добави и техника за осъзнатост

Спокойните водени медитации са отлични за отпускане, но съществуват и много други лесни за помнене техники, които можем да прилагаме навсякъде, за да се успокояваме.

Техниката СТОП е практика за осъзнатост, разработена да ни помага да разсейваме стреса в момента и може да допълни грижите ни за самите нас с продуктите на Форевър.

Ако отделяме време да се спрем, можем да успокоим ума, емоциите и тялото си. Техниката може да ни помогне да погледнем на нещата от дистанция и да определим кое е най-доброто ни следващо действие. С времето и практиката тази реакция ще се превърне в навик, а и се помни лесно. Създаването на пространство за пауза в забързания ден за успокояване на препускащия ум и завръщане в настоящия момент е изключително полезно за намаляване на негативното въздействие на стреса.

С = спри

Спри това, което правиш, незабавно, настани се удобно на стол и накисни стъпалата си в топла вода – в обикновено легенче или в масажор за крака. Направи нежна пяна с алое душ-гела. Сложи си алое био-целулозна маска на лицето и просто се отпусни.

Т = тялото диша

Поеми си дълбоко въздух няколко пъти. Първоначално може би през носа – дълги, дълбоки вдишвания от диафрагмата (долната част на корема) и издишвай през устата. С всяко издишване позволи на тялото си да омекне още малко. Вдишвай и почувствай как дъхът ти те изпълва. Задръж за пет секунди. Издишай и почувствай как дъхът ти излиза. Повтори целия процес пет пъти. Позволи на тялото си да диша с естествен ритъм. Сложи от любимото си етерично масло Форевър в арома-лампа и я запали наблизо или дори капни няколко пъти върху памуче и го доближи до лицето си, за да вдишваш богатия му аромат, докато правиш дихателното упражнение.

О = огледай се

Огледай тялото си дали в него има напрежение или стягане – най-вече в лицето (челото), челюстта и раменете. Ако усетиш нещо такова, отпусни го съзнателно. Моментът е идеален да позволиш на алое био-целулозната маска да потъне в кожата ти и да си дадеш сметка какво чувстваш умствено и емоционално в този момент. Може би покой или пък нервност и раздразнение, а може би дори малко тъга. Не осъждай тези емоции, а ги приеми, идентифицирай ги, позволи си да ги изпиташ в отделеното време за себе си и продължи нататък.

Не спирай да се наблюдаваш и оглеждаш физически и емоционално в този момент, като просто оставяш нещата да са такива, каквито са. „О“-то в огледай се просто ти позволява да осъзнаваш какво изживяваш в момента – физически, емоционално и умствено. В мига, в който забележиш, че умът ти е „изключил“, е моментът, в който присъстваш тук и сега.

П = продължи

Продължи изисква само да си зададеш въпроса: „Кое е най-важното нещо, на което да обърна внимание в този момент?“ или „От какво имам нужда сега?“ Позволи на отговора просто бавно да изплува, без значение какъв е. Продължи напред с него. Може би имаш нужда да си поемеш дълбоко дъх още няколко пъти и после да се освободиш от някои тревоги, върху които си блъскаш главата. Може би просто имаш нужда няколко минути да поседиш с тъга от загуба или пък да отправиш благодарност за хубавото в живота си.

СТОП техниката е чудесна за разтоварване и възстановяване. Посвети още един последен миг да се похвалиш за отделеното време, преди да се върнеш към рутината на всекидневието.

Форевър предлага и толкова много други прекрасни продукти за лично време и грижи, можеш да добавиш любимите си от тях, за да обогатиш моментите на съзнателен покой. Дали ще е комбинация от алое активатор и прахообразната маска за лице, или ще омекотиш ходилата си с изглаждащия ексфолиант на Форевър, или пък ще хидратираш кожата си още по-интензивно с алое прополис крема– откривай още от чудните ползи на алоето за кожата си, докато правиш пауза за отмора.

Споделете с приятели:

Нагоре