www.flp.bg Вклучи се
БУГАРИJА - МАКЕДОНИJА
Насловна
 
Код: 048
100 таблети
Цена: 1153 ден.
Forever Absorbent-C
Абсорбент-C
ОПИС И СВОЈСТВА
Секојдневното внесување на витамин С одамна се поврзува со добрата здравствена состојба – уште од времето кога морнарите го откриле моќниот ефект на цитрусовите овошја против заканата од скорбут за време на долгите морски патувања. Во денешно време науката нѐ снабдила со огромна листа од корисни влијанија на овој најпопуларен витамин.
  • Тој е моќен антиоксидант кој делумно го формира заштитниот систем на организмот против штетното влијание на слободните радикали.
  • Витаминот С е корисен додаток за кожата, коските, `рскавицата, слузокожата, крвните садови и забите, бидејќи придонесува за синтеза на меѓуклеточен колаген.
  • Витаминот С го потпомага имунолошкиот и нервниот систем.
  • Го поддржува нормалното одвивање на метаболизмот и производството на енергија, го намалува чувството на замор.
Витаминот С се раствора во вода и се отстранува од организмот. Бидејќи луѓето се вбројуваат меѓу малкуте живи организми кои не можат сами да синтетизираат витамин С, тие мораат да го внесуваат со храната, пијалаците и другите додатоци.
Неопходноста од доволни количини на витамин С е очигледна. Научниците сметаат дека една цигара уништува 25 mg од количеството витамин С во организмот. Стресот, лекарствата и различните фактори од околната средина сериозно ги намалуваат расположливите количества на овој витамин во организмот. Недостатокот од овој витамин предизвикува крварење, особено на малите поткожни крвни садови (капилари) и на непцата, а исто така раните побавно заздравуваат.
Овесните трици претставуваат растворливи растителни влакна кои се наоѓаат во нерафинираниот овес. Дејствуваат како сунѓер, бидејќи ја апсорбираат водата од стомакот и тенкото црево и на тој начин го успоруваат процесот на варење и даваат чувство на ситост. Многу мудро постапуваат мајките кога на децата за појадок им спремаат чинија со овесна каша и чаша сок од портокал. Форевер Ливинг Продактс овозможува секој да ја консумира оваа комбинација во зависност од желбите и потребите. Absorbent-C со овесни трици е исклучителен додаток на исхраната во кој се комбинирани две витални хранливи состојки. Матричниот состав, разработен по уникатен патентиран процес, му овозможува на организмот целосно да ги апсорбира 60-те mg витамин C, содржани во секоја таблета. Ако сакате да бидете здрави, внесувајте секојдневно Absorbent-C.
 
СОСТАВ
Овесни трици, сорбитол, мед, аскорбинска киселина (витамин С), стеаринска киселина, природна арома на портокал, цитрусни биофлавоноиди, плод од папаја и силициум диоксид.
 
ПРЕПОРАЧАНА УПОТРЕБА
По една таблета три пати на ден. Препорачано е таблетите да се џвакаат.
 
ОСНОВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
  • Овесните трици го потпомагаат апсорбирањето на витаминот С.
  • Моќен антиоксидант.
  • Има благотворно влијание врз кожата и сврзните ткива.
  • Не содржи шеќер, конзерванси, скроб и вештачки бои.


© FLPB 2005 All rights reserved.
 

  www.iasc.org www.iasc.org