www.flp.bg Вклучи се
БУГАРИJА - МАКЕДОНИJА
Насловна
 
Код: 196
1 литар
Цена: 2630 ден.
Forever Freedom
Форевер фридом
ОПИС И СВОЈСТВА
Forever Freedom комбинира 88,9% од чистиот, стабилизиран гел од алое вера на Форевер Ливинг со глукозамин, хондроитин, метил сулфонил метан (МSМ) и витамин С, за да му помогне на телото да одржува здрави и подвижни зглобови. Течната формула се апсорбира брзо и лесно, а пијалакот има арома на портокал.
Со напредување на возраста, телото ја губи својата способност да произведува природни елементи на здрава 'рскавица, што може да доведе до абење на зглобовите. Глукозамин сулфат и хондроитин сулфат се природни соединенија кои придонесуваат за одржување на структурата и здравјето на 'рскавицата, обезбедувајќи добра хидратација на овој природен амортизер. Исто така, тие помагаат да се задржи потребниот вискозитет на течноста за подмачкување на зглобовите, за да може лесно да се лизгаат површините една врз друга. Како што телото старее, тоа е помалку способно да ги произведе овие природни елементи на здрава 'рскавица што потоа може да доведе до „трошење“ на зглобовите. И глукозаминот и хондроитинот се борат со ензимите кои го разградуваат ткивото на 'рскавицата и имаат докажани противвоспалителни својства.
МСМ е природна форма на органски сулфур со аналгетско и противвоспалително дејство. Го има во свежата храна (овошје, зеленчук, месо, риба и млеко), но обично многу се губи при термичка обработка. Сулфурот придонесува за правилно функционирање на имунолошкиот систем, ги зајакнува косата и ноктите и е непријател на слободните радикали.
Витаминот С ја надополнува формулата бидејќи е моќен антиоксиданс, придонесува за синтеза на колагенот и за регенерирање на сврзното ткиво.
Forever Freedom ги обезбедува вообичаено препорачаните количини на глукозамин сулфат (1500 мг), хондроитин сулфат (1200 мг), плус 750 мг МSМ во една доза од 120 мл. Комбинацијата на глукозамин сулфат, хондроитин сулфат, витамин С и МSМ нуди поддршка за правилно функционирање на зглобовите. Како и во другите производи на Форевер, овие состојки се од природно потекло и се сметаат за безбедни. Започнете го денот со хранливиот пијалак од алое Forever Freedom.
 
СОСТАВ
Стабилизиран гел од алое вера, сорбитол, природен концентрат од сок од портокал, фруктоза, глукозамин сулфат, хондроитин сулфат, природна арома на портокал, метил сулфонил метан, аскорбинска киселина, лимонска киселина, калиум сорбат, натриум бензоат, токоферол (витамин Е).
 
ПРЕПОРАКА ЗА ДОЗИРАЊЕ
Протресете добро. Консумирајте од 60-120 мл секој ден.
 
ОСНОВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
  • Практичен и хранлив начин за поддршка на здрави зглобови.
  • Полесна асимилација поради гелот од алое вера.
  • Содржи супстанци кои природно се содржат во зглобовите.


© FLPB 2005 All rights reserved.
 

  www.iasc.org www.iasc.org