www.flp.bg Вклучи се
БУГАРИJА - МАКЕДОНИJА
Насловна
 
Код: 037
180 таблети
Цена: 1202 ден.
Forever Nature-Min
Мултиминерална формула
ОПИС И СВОЈСТВА
Четири проценти од нашата телесна тежина се минерали. Човечкиот организам не може да произведе минерали и затоа мора да ги добие преку храната. Со интензивното исцрпување на минералите од почвата, користењето на додатоци во исхраната станува неопходно.
Минералите извршуваат три основни функции во организмот:
  1. Некои ги градат коските и забите, како на пример калциумот, фосфорот и магнезиумот.
  2. Други во форма на растворливи соли го контролираат составот на телесните течности и клетките. На пример, калиумот и натриумот ги регулираат течностите. Нивниот недостаток доведува до отоци или дехидрација.
  3. Минералите, како на пример, железото во хемоглобинот, извршуваат многу други задачи кои се од витално значење. Ја комбинираат својата дејност со многу ензими и протеини кои учествуваат во ослободувањето и апсорбирањето на енергија.
Forever Nature-Min претставува засилена мулти-минерална формула која содржи нови био-форми на GTF хром и селен за максимално апсорбирање. Ви обезбедува минерали и микроелементи во една целосна балансирана порција, што е исклучително важно за нивното ефективно функционирање. Минералната основа се состои од 100 mg природен талог од морското дно, формиран од хелатни минерални елементи од растителен и животински морски свет, како морски треви, алги и ракчиња. Минералите од морското дно се богати со микроелементи.
Forever Nature-Min е одличен начин да сте сигурни дека вашиот организам ќе ги добие минералите и микроелементите кои ви се потребни за здрав и балансиран начин на живот.
 
СОСТАВ
Калциум (калциум дифосфат) - 167 mg
Фосфор (калциум дифосфат) - 128 mg
Магнезиум (магнезиум оксид) - 67 mg
Железо (железо фумарат) - 3 mg
Цинк (цинк сулфат) - 2,5 mg
Манган (манган глуконат) - 0,34 mg
Бакар (бакар глуконат) - 0,34 mg
Јод (калиум јодид) - 25 μg
Молибден (натриум молибдат) - 6 µg
Селен (Л-селенометионин) - 6 µg
Природен талог од минерали од морското дно, микрокристална целулоза, кроскармелозен натриум, стеаринска киселина.
 
ПРЕПОРАЧАНА УПОТРЕБА
Шест таблети дневно.
 
ОСНОВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
  • Природен талог од морското дно.
  • Одлична комбинација од минерали во секоја таблета.
  • Минералите имаат повеќе улоги во човечкиот организам, почнувајќи од регулирање на балансот на течностите до активирање на гените и хормоните.


© FLPB 2005 All rights reserved.
 

  www.iasc.org www.iasc.org