Вклучи се Български  Македонски
ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ФОРЕВЕР
ОД 1978 Г. ФОРЕВЕР ЛИВИНГ ПРОДАКТС ГИ ПРОНАОЃА НАЈЧИСТИТЕ ПРИРОДНИ СОСТОЈКИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ И СОЗДАВА ЕДНИ ОД НАЈКВАЛИТЕТНИТЕ ПРОИЗВОДИ НА ПАЗАРОТ. ВО СОРАБОТКА СО ТИМ ОД НАУЧНИЦИ, ФАРМЕРИ, АРОМА ТЕРАПЕВТИ И БОТАНИЧАРИ, ТИМОТ НА ФОРЕВЕР ЛИВИНГ ГО ОБИКОЛИ СВЕТОТ ЗА ДА ГИ ПРОНАЈДЕ НАЈДОБРИТЕ РАСТИТЕЛНИ ЕКСТРАКТИ ЗА СОЗДАВАЊЕ НА FOREVER™ESSENTIAL OILS.
ВИДЕО
НАЈЧИСТИТЕ
ПРИРОДНИ СОСТОЈКИ.
ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА НА ФОРЕВЕР СЕ ОДБРАНИ, ОДГЛЕДУВАНИ И ПРОИЗВЕДЕНИ ТАКА ШТО СЕ ГАРАНТИРА НИВНИОТ НАЈВИСОК КВАЛИТЕТ. КОГА ОДЛУЧИВМЕ ОД КАДЕ ЌЕ ГИ ДОБИВАМЕ ПЛОДОВИТЕ,БИЛКИТЕ И РАСТЕНИЈАТА ЗА ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА НА ФОРЕВЕР,ГИ ИМАВМЕ ВО ПРЕДВИД МИНЕРАЛНИОТ СОСТАВ НА ПОЧВАТА, КЛИМАТА, МЕСТОПОЛОЖБАТА И СТАБИЛНОСТА.
Откако ќе се собере внимателно одбраната реколта,од неа се извлекуваат етеричните масла основно преку парна дестилација и ладно пресување.Секое масло се добива од специфичен дел на растението-цветови, семиња, плодови,листови, па дури и од кори и корења.Кај секое масло технологијата за извлекување е различна. Крајниот резултат се најчистите растителни екстракти,одбрани специјално за вас.
ВИДЕО
 
МОЌТА НА СЕТИЛАТА И АРОМАТЕРАПИЈАТА
ЧОВЕЧКИТЕ СЕТИЛА ИМААТ ГОЛЕМА МОЌ И ЗНАЧИТЕЛНО ВЛИЈААТ ВРЗ МИСЛИТЕ,РАСПОЛОЖЕНИЕТО И ДРУГИ МОЗОЧНИ ФУНКЦИИ.СО НИВНА ПОМОШ ЈА ПРИФАЌАМЕ СРЕДИНАТА ВО КОЈА СЕ НАОЃАМЕ.
Несомнено е дека сетилото за мирис е едно од најмоќните сетила.Мирисните рецептори на мозокот се клетки лоцирани во задниот дел на носната шуплина, директно поврзани со лимбичниот систем во мозокот,кој ги поддржува емоциите и меморијата.Со оглед на моќта на сетилата, не е чудно што арома-терапијата е толку популарна.
Етеричните масла и мирисите се користеле од многу древни култури. Опишани се уште во I век како средство кое природно го поддржува телото, ги стимулира сетилата и им помага на луѓето да изгледаат и да се чувствуваат подобро.
УПОТРЕБАТА НА МЕНТАТА ДАТИРА УШТЕ ОД ДРЕВНИТЕ КУЛТУРИ НА РИМ И ГРЦИЈА, КОИ ЈА КОРИСТЕЛЕ ЗА ДЕКОРАЦИЈА, АРОМАТИЗИРАЊЕ И КАКО ПОПУЛАРЕН ЗАЧИН ЗА СОСОВИ И ЈАДЕЊА.
Етеричното масло од мента на Форевер е извлечено од растенијата кои се одгледувани на една иста фарма со генерации. Нивната природна содржина на ментол е повисока и дава уште подобар разладувачки и стимулирачки ефект.
ВИДЕО
100% ЧИСТОТА.
100% СВЕЖИНА.
ЛУЃЕТО СО ВЕКОВИ ЈА КОРИСТАТ ЛАВАНДАТА. СЕ СПОМНУВА ВО СТАРОГРЧКИ И СТАРОРИМСКИ ТЕКСТОВИ, А БИБЛИЈАТА ЈА СТАВА ДО АЛОЕТО И ДРУГИ ВАЖНИ БИЛКИ И ЗАЧИНИ, СО КОИ ХРАМОВИТЕ БИЛЕ ПОДГОТВУВАНИ ЗА ВЕРСКИ ОБРЕДИ.
Одгледувана во Бугарија поради идеалната клима и почва, лавандата за етеричното масло на Форевер содржи високо ниво на линалил ацетат, на што се должи слатката арома и високите нивоа на терпени. Форевер Ливинг ви обезбедува 100% чисто масло од лаванда за смирување, опуштање и одмор.
ВИДЕО
100% ЧИСТОТА.
100% СМИРУВА.
ЛИМОНОТ Е ЕДЕН ОД НАЈПОПУЛАРНИТЕ И НАЈСАКАНИ АРОМАТИ. СО ВЕКОВИ СЕ КОРИСТИ ВО ЦЕЛ СВЕТ ЗА ЗАШТИТА ОД ИНСЕКТИ, ДЕЗИНФЕКЦИЈА, ЧИСТЕЊЕ И АРОМАТИЗИРАЊЕ НА ОБЛЕКА, КАКО И ЗА ДОБРО РАСПОЛОЖЕНИЕ.
Лимоните за етеричното масло на Форевер се берат со рака, кога се совршено зрели.Тогаш се посочни и од нив се извлекува етерично масло со највисок квалитет. Форевер Ливинг ви обезбедува 100% чисто природно масло од лимон за да ве разведри и даде енергија.
ВИДЕО
100% ЧИСТОТА.
100% МОЌ.
ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ФОРЕВЕР. МЕШАВИНИ.
Етеричните масла можат да се комбинираат за добивање на уште повпечатливи резултати. Мешавините на Форевер се создадени од внимателно одбрани етерични масла, комбинирани во идеални пропорции за оптимално дејство. Секоја од овие возбудливи симфонии од мириси е идеално балансирана, за да одговори на специфичните потреби. Состојките им се собрани од најдобрите извори во целиот свет, при што секој аромат е научно селектиран и комбиниран со останатите за да се добие максимален резултат и ефикасност.
ВИДЕО
Смирувачкиот микс од етерични масла на Форевер е иделно балансирана мешавина од најчистата дива мента, голтерија,камфор, иланг-иланг и камилица,создадена длабоко да продира и да смирува.
Тонизирачкиот микс од етерични масла Форевер е идеално балансирана композиција од најчистите каранфилче, портокал,цимет, рузмарин, темјан, еукалиптус и смрека, создадена да дава моќ и виталност.
Благотворниот микс од етерични масла Форевер е идеално балансирана композиција од најчистите голтерија, лаванда, еукалиптус, кориjандер, темјан, рузмарин,камилица, мента, босилок и оригано,создадена за хармонија,мир и релаксација.
100% ЧИСТОТА.
100% РЕЛАКСАЦИЈА.
100% ЧИСТОТА.
100% ЕНЕРГИЈА.
100% ЧИСТОТА.
100% ХАРМОНИЈА.
ОСНОВНО МАСЛО ФОРЕВЕР
Основното масло на Форевер е патентирана мешавина од алое вера, витамини Е, А и С и природни масла без мирис. Во комбинација со етеричните масла на Форевер, основното масло дава уникатно миризливо доживување.
ВИДЕО
seals www.iasc.org www.iasc.org www.bdsa-bg.com
Услови за користење
© FLPB 2015 All rights reserved.